Välj en sida

Det heter ju att ett dåligt genrep brukar innebära en bra premiär och omvänt. Vi får verkligen hoppas att det inte gäller för den här upplagan av Rögle. Och efter dagens match och seger mot HV71 i Jönköping, skulle det förvåna mig mycket om inte det här laget åker upp till Skellefteå på lördag och gör en riktigt bra match. Det kanske inte kommer räcka ändå, men jag är tämligen övertygad om att vi den kommande säsongen inte kommer att behöva se några riktiga bottennapp av det slag som var ganska vanligt förekommande under Eldebrink-eran.

Segern med 4-0 var helt odiskutabel men visst fanns det ändå en och annan skönhetsfläck. Men trots det fick jag svar på en hel del av de frågor som jag ställde i mitt inlägg inför dagens match. Pogge klev fram och höll nollan, även om han kanske inte ställdes på allt för många svåra prov. Men jag tror att han med dagens insats kommer att vara målvakten som vaktar målet mot Skellefteå.

Kurran gjorde kanske sin bästa match så här långt, framför allt under den första halvan av matchen. Han hamnar fortfarande vilse alldeles för ofta för att jag ska känna mig helt trygg, men idag tycker jag ändå att det var ett steg i rätt riktning. Framför allt spelade han enklare och han lyckades även skapa ett par riktiga farliga chanser genom sin offensiv. Återstår att se vilken back som får kliva tillbaka när Ahnelöv kliver in i laguppställningen, men just nu känns det som det skulle kunna vara Curran eller Bibic.

HV drog på sig mängder med utvisningar och Rögle fick många möjligheter att nöta spelet i numerärt överläge, men spelformen hackade betänkligt. Det kanske är svårt att ha den där sista lilla skärpan som krävs när det bara är träningsmatch, men generellt känns PP-spelet omständligt och långsamt långa stunder. Vi kommer till skott alldeles för sällan och här måste det till en rejäl nivåhöjning till premiären. Jag är inte helt överens med tränarstaben kring hur man formerar PP-femmorna och jag tror att det kommer att ta lite tid innan man har hittat helt rätt. Jag skulle spelat Curran i powerplay, för det är där han har sina allra bästa egenskaper. Men framför allt måste skottvilligheten upp rejält!

Annars kändes det som om det var kollektivet Rögle som vann matchen. Sandin och Matson stack ut lite extra idag, vilket också gav utdelning i poängprotokollet. Daniel Zaar klev av efter första perioden, så det blev lite omkastningar i formationerna efter det. Vi får hoppas att det bara var en ren säkerhetsåtgärd. Kul att Zaar fick göra mål och hans skytte behövs framöver. Jag såg ingen situation där han var involverad, så jag utgår ifrån att det inte är så allvarligt.

Nu har vi städat av försäsongen 2018/19 och tar nu sats mot säsongsstarten. Det ska bli oerhört spännande att se var detta Rögle står när det väl blir spel om poäng. Oavsett hur det går – vi startar med tuffast tänkbara matcher mot Skellefteå och Djurgården – är jag säker på att tiden talar för oss. Det här laget kommer bara bli bättre och bättre ju längre säsongen, och jämfört med idag ska spelare som Sjögren, Anderson och Ahnelöv också in i uppställningen. Det finns fog för viss optimism, mina vänner!