Välj en sida

Det finns inte mycket som slår vårens intåg efter en lång bister vinter. Det spirar i jorden och knopparna till krokusen vill inget hellre än att bryta sig loss och blomma. På samma sätt har vi genom åren upplevt samma sak med Rögle. Förtvivlan och hopplöshet förbyts mot lycka och framgångar. Förr om åren var det helveteskval upp och ned som tivoliattraktionen uppskjutet. För några veckor sedan kändes det som déjà vu men idag känns det mest fantastiskt.
Vi är många som ställer oss frågan hur samma spelare och lag kan spela helt vitt skilda varianter av ishockey? Hur är det möjligt att från att ha ett passningsspel i division ett klass till att spela på toppnivå med fart och passningar på bladet? Alla i laget bidrar och kuggar i varandra. Den effektiva lagmaskinen som inte bryr sig om domarna och deras beslut. I båset sprider ledarna lugn och harmoni, alla känner sig delaktiga och köper sin roll. Rögle spelar stundtals propagandahockey eller hockeyporr för oss som är skvatt galna. Samtidigt som motståndarna Färjestad visar upp sin sämsta sida. Det är domargnäll, regelrätta överfall och förstärkningar. Mitell visar upp en ny sida vi inte sett förut. Experterna i studion är lika förvånade som alla andra. Två bortasegrar i Karlstad som dessutom varit rättvisa. Vem kunde tro det?

På måndag vänder matchserien hem till Ängelholm. Laget förtjänar lapp på luckan, högljutt stöd långt innan nedsläpp tills matchen är slut. Kan vi från läktarplats vrida domarnivån till Rögles favör ska vi absolut göra det. Det finns ingen regel om att Mitell och Färjestadpubliken ensamma ska få styra nivån och domsluten. Det vi sett hittills från Färjestad är spelare som inte är i balans.
När Rögle och Roger Hansson i synnerhet har visat upp sina bästa sidor har Färjestad och Mitell visat upp sina sämsta sidor. Det finns ändå någon rättvisa att det goda och positiva vinner över mörkret. Krig, terror och annat elände i världen har vi mer än nog av redan. Ge oss mer krokushockey!