Välj en sida

Lillejulafton och miniuppehåll i SHL-spelet, då är det passande att sammanställa Röglesnacks önskelista till jultomten. Omstarten efter landslagsuppehållet resulterade i två tunga uddamålsförluster för Rögles del, så jag antar att nedanstående lista stämmer ganska väl överens med listan som ligger under granen hemma hos tränare Cam Abbott.

Med denna lista vill jag önska alla läsare en riktigt god jul, och jag hoppas att bloggen tillfört någonting i informations- och nyhetsflödet runt vårt älskade Rögle BK. Jag kommer fortsätta att skriva av mig så länge jag tycker det är roligt och så länge responsen känns positiv.

Röglesnacks önskelista till jultomten:

  • En rutinerad back. Även om Younan och Gagné snart är tillbaka, känns det som om vi skulle behöva få in ytterligare en erfaren och meriterad back som kan spetsa och bredda vår backsida. Jalasvaara tycks vara ett riktigt “fynd” och förhoppningsvis kan sportchef Abbott skaka fram ännu en värvning av den här kalibern. Det skulle känns betydligt tryggare om vi till slut ändå tvingas in i ett kval.
  • En rutinerad center/ytterforward. Med värvningen av Stephen Perfetto kan det tyckas att centerbehovet är täckt, men jag håller inte riktigt med. Jag skulle väldigt gärna se ännu en forwardsvärvning av en tvåvägscenter som även kan agera ytterforward. Dels är vi väldigt känsliga för skador, dels skulle vi behöva en kvalificerad playmaker som har förmåga att styra upp ett powerplay. Den typen av spelare växer så klart inte på träd, så just nu känns det inte realistiskt . Men att önska sig kostar ju inget
  • Ett bättre boxplay. Rögles spel i numerärt underläge har länge varit ett sorgebarn – det är inget som har uppstått den här säsongen. Det syns i matcherna att laget försöker rätta till bristerna i den här spelformen och statistiken har så sakteliga börja krypa upp några procentenheter. Men nuvarande 72% skulle behöva komma upp mot 80% för att vi ska kunna börja vinna fler matcher.
  • Färre enkla misstag. Att skriva om Rögle den här säsongen har känts lite som ett hack i en skiva. Man upprepar samma saker och formuleringar om och om igen. Jag vet inte hur många jag har skrivit orden “enkla misstag”, och jag skulle väldigt gärna vilja slippa att använda den formuleringen framöver. Jag vet inte hur många mål och poäng vi har gett bort genom tämligen enkla och faktiskt ganska dumma misstag, men här finns en enorm förbättringspotential.
  • Att Pogge vaknar som vägg. Sedan Justin Pogge anslöt till Rögle har hans prestationer verkligen varit upp och ner. Men det känns ändå som om formkurvan pekar svagt uppåt. Han var riktigt bra i den senaste matchen och det krävs nog att han ligger kvar på den höga nivån också framöver för att trepoängarna ska börja trilla in i den takt som laget vill och har som mål. Så snälla tomten, låt Pogge vakna som en vägg på annandagen.
  • Att puckarna börjar studsa vår väg. Rögles klena resultat hittills den här säsongen går självklart inte att skylla på enskilda puckstudsar, men känslan är åtminstone att puckarna så här långt inte studsat vår väg i tillräcklig omfattning. Mot Frölunda senast hade vi för en gångs skull både studsar och marginaler på vår sida (tror jag räknade till tre ramträffar för hemmalaget) och förhoppningsvis var det en vändning. Vi lär behöva ha studsarna på vår sida i avslutningen.
  • Bättre skärpa i avsluten. Effektiviteten har varit ett annat av Rögles sorgebarn och jag vet inte hur många frilägen och två mot ett-lägen som sumpats. Det är oräkneliga. Det känns som om detta är en av sakerna som skiljer oss från de lite bättre lagen, som utnyttjar en högre andel av de lägen som de får under en match. Vi behöver så många fler chanser för att få in pucken i nät och det håller så klart inte i längden.