Välj en sida

Enligt uppgifter till Röglesnack är Anders “Masken” Carlsson redan historia i Rögle. Skrivbordet ska vara städat och Masken lär ha lämnat Lindab Arena för gott. Det finns ingen anledning att betvivla uppgifterna, den senaste tiden har det varit Marcus Thuresson som hanterat alla frågor om klubben och då även de rent sportsliga. Jag tänker tänker då främst på turerna med Kevin Marshall, där normalt sett Masken skulle ha agerat talesperson.

Det här innebär att det lär bli en rejäl rivstart för den nye sportchefen Chris Abbott och att han inte kan räkna med någon längre inskolningsperiod i sitt nya jobb. Tills Chris är på plats i Ängelholm är det Marcus Thuresson som klivit in som t f sportchef, men jag kan tänka mig att han behöver lägga mycket av sin kraft på annat än det rent sportsliga. Att vara klubbens dagliga ledare är en väl så viktig uppgift, som kräver inte bara tid utan också ett stort engagemang. Därför kan vi nog räkna med att Chris Abbott tar plats i Lindab så fort hans bröllopsresa är över och att han därmed kommer kunna sätta sin prägel på det sportsliga redan den här säsongen.

För mig blir det därför lite konstigt att man i pressinformationen som skickades ut igår anger att Abbotts kontrakt gäller från den 1 maj 2018, om det i praktiken är så att han ska sätta igång att jobba redan i december. Varför inte bara kommunicera “att Abbott kommer att ansluta till Rögle så snart det är möjligt”? Allt annat skapar ju bara förvirring och frågetecken. Men det är möjligt att det finns något formellt juridiskt som gör att man måste ange villkoren på det här sättet, det är den enda rimliga förklaring som jag kan se.

Oavsett så är det allra viktigaste för klubben just nu att skapa en arbetsro och en trygghet framåt. Det måste vara allra högsta prioritet på klubbdirektörens agenda. Alla som följer föreningen känner till att personalomsättningen i Rögle BK varit mycket stor de senaste åren och då är det svårt att skapa riktig kontinuitet och långsiktighet i verksamheten. Den som exempelvis hade spelat på att vi redan sju veckor in på säsongen skulle stå med en ny sportchef och en ny tränarkonstellation, hade säkert kunnat skratta hela vägen till banken.

Det här var ju säsongen där vi skulle ta nya tag och få den där så viktiga arbetsron. Självklart spelar de sportsliga resultaten en stor roll i att det har blivit så här. Det är tungt att arbeta i en organisation som hela tiden kämpar för sin existens, det vet alla som någon gång varit i ett företag som går dåligt ekonomiskt. Just därför ska det bli extremt spännande att se om och hur Chris Abbott kan påverka det sportsliga och den vägen bidra till att skapa den arbetsro som klubben så väl behöver. Och förtjänar.

Spontant ser jag framtiden an med stor tillförsikt och som alla vet kommer det ju alltid sol efter regn. Jag tycker att alla vi som älskar Rögle, och som lider både fysiskt och psykiskt när det går tungt resultatmässigt, faktiskt förtjänar lite mer solsken. Och med Abbott på plats finns det absolut förutsättningar för lite fler högtryck framöver.