Välj en sida

Inte för högt och inte för lågt, heter det ibland från tränare Cam. Men lite vänder vi väl alla kappan efter vinden. Det känns såklart alltid bättre när det fungerar ungefär som man har tänkt sig. Efter tre träningsmatcher i stiltje fick Rögle äntligen lite vind i seglen i den fjärde och sista mot Växjö. Inför fyra tävlingsmatcher i CHL kunde man åter känna igen Rögle och lagets karakteristiska driv.

Givet Brithéns sjukskrivning och att Larsson uppenbarligen inte är ett tänkbart toppcenteralternativ, är det naturligtvis klokt att låta Tambellini återgå till centerrollen i förstakedjan. Den nygamla enheten är vältrimmad, kan staka ut färdriktningen och leda skutan.

Bättre att de unga centrarna får slå ur underläge och få mer ansvar och förväntningar på sig efterhand. Kasper var magnifik senast. Med större puckinnehav, upprätt blick och och fart redan genom mittzon, kan vad som helst hända när han har pucken. Vänd och vrid likt Bristedt, mönsterbrytning som Höglander eller en fin framspelning á la Brithén. Sedan skott likt Tambellini eller hänsynslöst rakt in på mål för styrning som Everberg. Nåja, vi kan i alla fall se att pågen har potential att samla ihop alla de där kvalitéerna till något alldeles extra. Bara för Larsson och OSL att haka på och njuta av färden!

Av resterande tre kedjor på träning ska det under CHL verkas fram två för match i serien så småningom. Jag tror att det är bra för laget att Bengtsson får ta ett tag i mitten med Sheen och Rosdahl. “Spännande” som kaptenen själv uttryckte det i HD, även om han själv hade valt kanten. Återstår att se om enheten blir bestående. Sheen ger ett skickligt intryck. Kan Bengtsson producera som center? När är Rosdahl igång? Kan just de här tre ro synkroniserat?

Förhoppningsvis kan Niederbach släppa ned axlarna och få till en symfoni med Sjödin och Tärnström. Mycket talar ändå för något slags triangeldrama mellan Niederbach, Bengtsson och Rosdahl framöver. Två av dem lär spela med Sheen och den tredje så småningom till höger om Ferguson. För Tärnström och Ljungman handlar CHL nog mest om att utmana Sjödin om att få låna Edströms plats medan han tar en tur till New York, eller att själva bli utlånade. Jag tror att både Strömgren och Pettersson redan har gett tillräckligt goda individuella bekräftelser på att de är rätt reserver på hemmaplan för A-laget. Som juniorer kan de hållas varma i J20.

Utan att denna gång beröra övriga lagdelar ger vi oss med glädje ut på bedrägliga CHL-isar!