Välj en sida

Röglesnack kommer avsluta varje vecka med att sammanställa ett Veckans…-inlägg. Innehållet i de här inläggen kommer att variera vecka från vecka, beroende på vad som händer i Röglevärlden. Vet att den här typen av texter har ett högt läsvärde och dessutom är det ett kul innehåll att skapa. Vi testar och ser var det tar vägen, så här kommer Röglesnacks första Veckans…

Överfall. Almen Bibic stenhårda tackling i ryggen på Johan Ryno i mötet med Färjestad var väl något av det värsta man sett på en rink. Märkligt att Ryno överhuvudtaget kunde resa sig efteråt och framför allt spela vidare. Också märkligt att disciplinnämnden inte stängde av Bibic i 50 matcher efteråt. Skämt åsido, pinsamt låg domarnivå i den sekvensen.

Tavla. Finns ett par kandidater till den här utmärkelsen, där framför allt Cade Fairchild ligger illa till med sina vilsna passningar i egen zon, men det får bli Pogges uteblivna plock på Lukas Carlssons handledare som gav Brynäs 4-4. Oväntat med tanke på hur stabil Pogge var i övrigt i matchen.

Mest oväntade. Taylor Matsons två mål i veckan. Låt vara att det första kom i tom kasse mot Färjestad och att det andra slank in väl enkelt bakom Felix Sandström i Brynäs, men oavsett så dubblade Matson alltså sin totala målskörd från förra säsongen på bara ett par dagar.

Felslipning. Gagnés plötsliga felskär och fall i egen zon gav Brynäs öppen gata och kvittering till 3-3 i början av tredje perioden i torsdags. Materialare Fidde får nog kolla inställningarna på slipmaskinen lite bättre nästa gång. Eller var det kanske Brynäs som mixtrat med lånemaskinen som de tillhandahöll..?

Felstuds. Det är inte första gången pucken studsar märkligt i sarghörnet i Gavlerinken. Den här gången gav det Paille öppet mål medan Gagné och Almen Bibic förgäves tittade efter pucken i motsatt sarghörn. Ger mig den på att det är vaktmästarna som medvetet jinxat sargen och att Brynässpelarna är väl medvetna om detta.

Duracellkanin. Hård kamp mellan Linus Sandin och Taylor Matson som båda bara kör, men det får bli Sandin den här gången. Fjärdekedjan med Sylwander som tredjelänk är definitivt med och driver laget. Tycker därför de förtjänar ännu mer istid. Sandin börjar se allt mer bekväm ut i SHL och förhoppningsvis lossnar även poängproduktionen snart. Han hade det lite tungt i början av förra säsongen i Almtuna också.

Bästa. Den klara segern mot serieledande Färjestad var ett riktigt styrkebesked av Rögle och kan man spela oftare på den nivån är jag helt övertygad om att avståndet till kvalplatserna i botten av tabellen kommer att vara betryggande när säsongen ska summeras. Men det är just här laget har sin stora utmaning just nu. Mot HV 71 senast var man tillbaka i det lite bekväma spelet igen och den sidan måste helt enkelt tvättas bort fortast möjligt.

Citat. “Att vara nöjd är en sjukdom”. Med tre raka segrar i bagaget åkte Rögle till Jönköping för att bygga vidare på segerraden och med det här uttalandet garanterade tränare Anders Eldebrink att inga i laget var mätta och nöjda. Hmm, på något sätt lyckades han inte riktigt förmedla den inställningen till samtliga spelare. Spelet mot HV var långt ifrån bottennivåerna från inledningen av säsongen, men med bara lite mer jävlar anamma är jag säker på att Rögle åkt ifrån matchen igår med poäng i någon form. HV saknade åtta ordinarie spelare och spelade med en förhållandevis ung och oerfaren trupp. Det borde Rögle ha kunnat utnyttja bättre.

Osynlige mannen. Sebastian Collberg fortsätter att ha det tungt. Försvinner ofta helt ur matchbilden och gör det inte enkelt för Rensfeldt och Aaltonen att skapa tryck framåt. Dags att vakna och kliva fram nu, Collberg!

Mål. Kevin Gagnés 2-3 mål mot Brynäs var en riktig läckerbit. Just Gagnés roll i det hela var kanske inte så speciell, men det hårda arbetet som först Linus Sandin la ner för att vinna pucken och sen Edwin Hedbergs öppnade passning var desto mer hockeygodis.

Femma. Schira och Younan är givna på backplats. Framåt är det desto hårdare konkurrens om platserna. Center får bli Ludvig Rensfeldt, som verkar trivas i sin nya roll. Tre mål från honom den här veckan är ett stort plus. Ytterforwards blir Daniel Widing som alltid ger hundra procent i alla lägen och Edwin Hedberg som fortsätter att bygga på sin poängskörd (1+2 den här veckan).