Välj en sida

Röglesnack avslutar varje vecka med att sammanställa ett Veckans…-inlägg. Här hittar du händelser, besvikelser och godbitar ur den senaste veckan i Rögle-världen.

Här är veckans…

Tränareffekt. Rögles kross i tisdags mot Örebro gav hopp inför framtiden. Chris och Cam fick en positiv start på sina nya jobb, och verkar ha pumpat in ny energi i gruppen.

Värvning. Chris Abbott landade på lördagen sin första värvning i form av Ben Youds, bara timmar före nedsläpp på Hovet. Youds, som spelade i Leksand förra säsongen och inledde nuvarande säsong i Växjö, spelade sin första match i Rögletröjan utan att ens ha tränat med laget och gjorde med det sagt en helt okej insats. Personligen är jag något skeptisk. Jag ser inte riktigt vad han ska tillföra som ska göra laget bättre, och hade hellre sett att man tog in en stabil defensiv back istället. Hans -20 i Leksand förra säsongen visar tydligt att han inte riktigt är vad vi behöver i nuläget.

Islossning. Fjolårets skyttekung Bryan Lerg hade inför veckan haft det tungt med målskyttet. Nu när vi summerar veckan, har han nästan fördubblat sin målskörd med 4 fullträffar på veckans tre matcher. Här finns definitivt sparkapital för resten av säsongen, och förhoppningsvis har detta gett en välbehövlig boost för självförtroendet.

Citat. “Jag tycker vi visar bra karaktär när vi kommer tillbaka i tredje. Vi spelade med en desperation som jag inte sett på länge.” Så säger Bryan Lerg efter gårdagens match mot Djurgården. Jag ställer mig själv frågan varför denna desperation inte har funnits där tidigare?

Déjá vu. Efter tisdagen målfest mot Örebro kunde laget tyvärr inte rida vidare på vågen i torsdagens match mot Frölunda. Man började ändå matchen i liknande stil som mot Örebro, men när Ryan Lasch alldeles för enkelt får skjuta in 1-0 15.48 in i första perioden, kollapsade spelet. Har vi sett detta förut…? För att laget ska börja vinna mer än en match i rad, måste enkla misstag städas bort. Samtidigt hade inte heller Justin Pogge sin bästa dag på jobbet, vilket visade hur avgörande målvakterna är i dagens hockey.