Välj en sida

Röglesnack avslutar varje vecka med att sammanställa ett Veckans…-inlägg. Här hittar du händelser, besvikelser och godbitar ur den senaste veckan i Rögle-världen.

Här är veckans…

Mest väntade. Att Patrick Cehlin och Robin Kovacs skulle göra poäng mot Rögle var väl lika säkert som att Eldebrink skickar Ross eller Hansson till presskonferenserna efter en förlust. Två mål på Cehlin och två assist på Kovacs. Jo , man tackar…

Felräkning. Fem Röglespelare var redan halvvägs till omklädningsrummet när Emil Sylvegård retfullt enkelt fick lirka in matchavgörande 0-4 med en halv sekund kvar av andra perioden i hemmamötet mot Linköping. Ridå.

Petning. From var alltså den som till slut fick bära hundhuvudet för 0-6 förlusten mot Linköping hemma. From som för övrigt inte var inne på ett enda baklängesmål i den matchen. Ja, inte heller var han mycket sämre än många andra. Avdelning: Tombola.

Citat: “Att hålla nollan så länge det går”. Så uttryckte tränare Eldebrink sin strategi inför returmötet med Linköping. Jag trodde att det var just det som hockey alltid gick ut på, men jag kan ju ha fel…

Comeback. Att Kevin Marshall kallades hem från frysboxen i Oskarshamn kom som en överraskning, inte minst med tanke på “sågningen” som levererades i samband med utlåningen. Men som försvarsspelet sett ut och att konkurrensen bland backarna varit mer eller mindre obefintlig, var Masken tvingad att agera på något sätt. Detta var den enklaste och billigaste lösningen, men förmodligen inte den bästa…

Titelfajt. I slutet av andra perioden i hemmamötet mot Luleå rann bägaren över hos Alen Bibic som gick en rond mot Gustav Rydahl som säkert skulle imponerat på både Tyson och Ali. Om hockeykarriärerna skulle ta slut finns det kanske en framtid i ringen för de båda kombattanterna.

Överraskning. Efter dubbla och klara förluster mot ett mediokert Linköping (som i matchen efter förlorade med klara 4-0 mot ett formsvagt Frölunda) riktades strålkastarljuset ännu en gång mot huvudtränare Eldebrink. Men det var inte han som meddelade att energin var på upphällningen utan sportchefen “Masken” Carlsson. Han förlänger inte sitt kontrakt över nästa säsong och kommer vara kvar i Rögle under en övergångsperiod. Hur ska det tolkas? Blir han kvar resten av den här säsongen eller lämnar han så snart en ny sportchef är på plats? Och hur bra är det att ha kvar en person i en organisation som inte brinner för sitt jobb..?

Upprepning. Om Rögle ska ägna veckans träningar åt något, så borde det bli uppspel från egen zon. Det känns som om laget står kvar på samma fläck och att den detaljen i spelet aldrig blir bättre. Flera av veckans baklängesmål kan bokföras på kontot felpassningar och enkla misstag i uppspelsfasen.

Stenstoder. Rögles boxplay är så passivt så att man undrar om spelarna har fått order att inte röra sig utanför en viss zon? Vi måste ha det mest stillastående spelet av alla lag i numerärt underläge och pressen mot pucken är obefintlig. Det känns som ett boxplay hämtat från 1970-talet, men som synes funkar det ganska dåligt i dagens snabba hockey.

Förbättringspotential. Fem poäng av 18 möjliga i hemmaborgen. Bara Brynäs är sämre på hemmais. Rögles tidigare identitet som ett svårslaget hemmalag är faktiskt slagen i spillror, och det börjar också märkas på läktarna. Klacken försöker men när det gapar stora hål t o m på Högra sitt, ja då är det svårt att skapa den där magiska stämningen. Publiken vill se hemmaspelare som brinner och är desperata. Alla säger att de hatar att förlora – men börja visa det då! För med mycket få undantag, så syns det inte i prestationen ute på isen.

Enklaste. Ett halvrisigt Linköping – som så långt haft problem att plocka trepoängare – lämnade säkert Ängelholm och Lindab en aning förvånade över hur enkelt det kan vara att vinna hockeymatcher ibland. Behövde materialaren ens tvätta tröjorna till returmötet i Linköping två dagar senare?

Femma. På backplats väljer jag Craig Schira och återvändande Kevin Marshall. Schira har nog lagets högsta lägstanivå och är pålitlig både defensivt och offensivt. Tappat lte i sin poängproduktion på slutet men lär bli en viktig kugge för att laget ska kunna lyfta framöver. Marshall kommer in efter att ha inlett i Hockeyallsvenskan och visar med sitt spel att han vill vara med och konkurrera om en plats på sex backar. Framåt är det svårare att välja efter futtiga fyra mål på fyra matcher. Det får bli Ludvig Rensfeldt, som jobbar hårt och åtminstone försöker bryta mönster. Han får sällskap av Daniel Sylwander och Taylor Matson, två grovjobbare som bidrar med mycket energi och hårt arbete.