Välj en sida

Vi står inför en ny säsong och många tongivande spelare har lämnat och många unga lovande spelare har anslutit istället. När många lag har fyllt på sina spelartrupper med kända namn och etablerade spelare, har Rögle valt en annan väg. Det finns skäl för supportrar från andra lag att elakt kalla Rögles lag en främlingslegion. Bland de nya namnen hittar vi Ryan McKiernan från USA, Robert Lantosi från Slovakien och Tony Sund från Finland samt Tyler Kelleher från USA.

Även i juniorlagen har det fyllts på med spelare från utlandet. Marco Kasper är ett exempel på talangfulla spelare som saknas i Sverige. Fast Rögle har även knutit till sig många svenska talanger. William Wallinder rankas som en kommande storback och nye William Strömgren draftades i helgen av Calgary Flames. Oliver Tärnström från AIK:s organisation är ny i J20. Många nya lovande spelare alltså, men få etablerade namn. Det enda etablerade namnet är Tyler Kelleher, som de senaste säsongerna varit poängstark i ett annars offensivt svagt Oskarshamn. Lika stark som Tyler varit  offensivt , har det varit svagt defensivt. Det måste förbättras, annars lär Tyler hamna i frysboxen likt Aaltonen gjorde för några år sedan. Ska Rögle lyckas krävs det att spelare som Leon Bristedt, Adam Edström, Samuel Johannesson och Brady Ferguson tar kliv likt Simon Ryfors gjorde föregående säsong.

Från hockeyallsvenskan har Oskar Stål Lyrenäs och Ludvig Larsson plockats in. Kan de ta sina framgångar från Mora till SHL och Rögle? På målvaktssidan får Christoffer Rifalk ta ett ännu större ansvar när JG lämnat och Calle Clang tagit över andraspaden.

Även om frågetecknen är fler än utropstecknen, går det att vara försiktigt positiv. Hur viktigt det är att få ihop gruppen till ett lag visar förra säsongens framgångar och inte minst hur HV71 misslyckades totalt, trots en dyrare och etablerad spelartrupp än vad Rögle satt på. Många nya namn som ska bli spännande att se, det är vad vi har att se fram emot. CHL har aldrig tidigare varit så intressant som i år.

Vilka spelare tror du slår igenom respektive misslyckas, när det gäller Rögles nyförvärv?