Välj en sida

Efter två matcher för Rögle konstaterar jag att mycket har sett bättre ut än vad man vågade hoppas på. Redan under CHL-matcherna tog Rögle som lag och spelarna individuellt stora kliv framåt. Känslan var inför säsongen att Rögle skulle kunna ta vägen vart som helst. Ett lagbygge som påminde om Forrest Gump och hans mammas bevingade ord:

”My mama always said ‘Life is like a box of chocolate. You never know what you’re gonna get.’”

Vad skulle det här laget kunna uträtta? Utifrån det vi har sett i premiären mot Örebro, och ännu mer mot Leksand, lovar fortsättningen gott. Precis som Forrest Gump, gör man bra saker konsekvent över tid så kommer man att åstadkomma bra saker. Det finns galet mycket talang i årets lagbygge, inte minst Marco Kasper har personifierat detta så här långt. Även om Leksand inte var bra när Rögle slog dem så var det laget som jobbade ner Leksand. Ett fungerande kollektiv får spelare att lysa och visa upp sina bästa sidor. Nils Höglander är ett bra exempel på talangfull spelare som lärt sig att underordna sig spelet eller systemet för att sedan utvecklas och bli framgångsrik individuellt. Marco Kasper är på väg att göra samma sak.

På tal om talanger. Rögles J20 spelade under lördagen mot Färjestad och det slutade med Röglevinst, 7-3. I början av tredje perioden stod det 6-0 och Rögle vann skotten med förkrossande 53-21. Bland backarna fanns Oskar Hassel, William Wallinder och Oliver Casselsten, för att nämna några. Framåt syntes spelare som Philip Granath, Oliver Tärnström, William Strömgren, Marco Kasper och Roman Kechter, Gemensamt för spelarna är att de spelar eller har spelat i olika ungdomslandslag. Oskar Hassel (2002) och Oliver Casselsten är från Åstorp medan övriga är handplockade från övriga Sverige och världen. Rögle har blivit bättre på att få utvecklingsbara spelare att välja Rögle.

Även om allting ser bra ut idag finns det ingen garanti för hur det ser ut resten av säsongen. MoDo hade ett av Sveriges mest attraktiva hockeygymnasium och allting såg ut att gå bra, fram tills deras ödesdigra degradering. Samma sak var det med HV71. Det finns ingen garanti för framgång utan det krävs lagarbete och hårt jobb av var och en.

Vi supportrar har genomlidit motgångar och likt Forrest Gump har vi sett positiva tecken trots alla motgångar. Nu njuter vi av framgångarna istället. Sensmoralen i filmen ”Forrest Gump” är att du genom att vara snäll mot alla i din omgivning och hålla kvar vid dina normer och värderingar kan du kämpa dig igenom dina motgångar och vara tacksam för dina framgångar.

Foto: Rögle BK, Peter Ekholm