Välj en sida

Precis som befarat hade Rögle förtvivlat svårt att hitta lösningar på Karlskronas defensiva styrspel och även om hemmalaget vann skottstatistiken med ganska klara siffror, så var det sällan som hemmalaget lyckades skapa några riktigt farliga målchanser. Johannes Jönsson i KHK:s mål fick därmed en ganska behaglig resa matchen igenom. Trots att Rögle dessutom fick möjlighet att spela powerplay vid hela sju tillfällen, så lyckades man aldrig skapa ordentligt tryck mot Karlskronas mål.

Jag vet inte om det handlar om inställning eller om det är så att Rögles form just nu är i vikande. Jag hoppas verkligen att det inte handlar om det senare, med tanke på hur viktiga matcher som väntar fram till OS-uppehållet. Men tyvärr känns det som om det saknas kräm i både ben och huvuden, och det blir väldigt uddlöst i offensiven. De två senaste matcherna har inte varit bra och det vill till att de grönvita snarast möjligt kommer upp på vinnarspåret igen.

Resultatet innebar att vi tappade en poäng mot Karlskrona, samtidigt som Mora lyckades ta en meriterande seger på straffar mot Malmö. Striden om att undvika kval spetsades alltså till och som jag skrivit tidigare är det alltid enklare mentalt att vara den som jagar än att vara jagad. Det tycker jag att vi såg tydliga tecken på idag i framför allt den tredje perioden, men också i övertidsspelet. Där fick vi en gyllene möjlighet att avgöra via ett powerplay, när nye backen Akim Ailu fullständigt manglade Ville Kolppanen. Den senare reste sig så småningom medan den förstnämnde fick fem minuter plus matchstraff. Den gode Akim kan nog också räkna med några matchers avstängning. Tyvärr gjorde sig Bryan Lerg skyldig till en helt onödig slashing på Jönsson, vilket innebär att möjligheten att få spela 4-3 övertiden ut rann ut i sanden.

Sen var straffavgörandet som vanligt ett lotteri, där bortalaget till slut drog det längsta strået. Jag tycker dock att det är märkligt att man väljer att låta en helt iskall Ludvig Rensfeldt ta en så avgörande straff, när det finns skyttar som borde vara bättre skickade att utföra jobbet. Jag personligen hade valt Collberg, Aaltonen eller Lucas Elvenes.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Skellefteå på tisdag, som säkert är revanschsugna efter att ha förlorat klart mot Frölunda i eftermiddag. Och därefter har vi två hemmamöten mot först Brynäs och sen Örebro. Det gäller verkligen att samla ihop styrkorna snabbt och ladda om inför de utmaningarna. Både Karlskrona och Mora fick garanterat ny livsluft igen efter sina bortasegrar. Det ligger lite i luften att Mora kan vinna returmötet mot Malmö och då lär de också passera oss i tabellen tack vare bättre målskillnad. Till Karlskrona har vi fortfarande fyra poäng till godo.

Rögles tre stjärnor:

  • Ville Kolppanen. Gjorde några helt avgörande räddningar och var stabil matchen igenom. Ger oss verkligen chansen att vinna idag, men tyvärr räcker offensiven inte till.
  • Stephen Perfetto. En av få som försökte driva på med sin skridskoåkning, men tyvärr fick han inte riktigt med sig sina kedjekamrater. Fick i alla fall göra mål igen och kan förhoppningsvis fortsätta sin positiva utvecklingskurva.
  • Kevin Gagné. Den som helt klart stack ut mest bland backarna. Fick mängder av istid tillsammans med Craig Schira och gjorde sitt jobb på ett mycket stabilt sätt. Skulle önska att han i bland vågade ge sig ut på lite fler offensiva räder, men det var tydligt att Rögle pratat om att inte bjuda KHK på några spelvändningar (vilket ändå skedde vid ett par tillfällen…).