Välj en sida

Om Rögle ska kunna klättra i tabellen och ta sig över det förhatliga nedre kvalstrecket, behöver laget börja samla på sig trepoängare. Huvudkonkurrenter som Mora och Karlskrona går också tungt och med lite vinster finns det goda möjligheter att lyfta ett par pinnhål i tabellen. För det krävs det som sagt segrar, men den kommande veckan ser spelschemat allt annat än enkelt ut.

Först väntar ett enormt formstarkt Färjestad på hemmaplan och sett till hur säsongsstarten har sett ut, är det nog inte många som tror på tre poäng till hemmalaget i den matchen. Men för Rögles del är det hög tid att börja visa pondus i Lindab Arena. Matcherna mot Skellefteå och Djurgården visade ju som bekant något helt annat, vilket såklart svider hos publiken men säkert också hos spelarna. Därför tror och hoppas jag att det blir ett annat Rögle vi får se på tisdag och jag räknar med en jämn match – sen om det räcker till tre poäng är däremot en annan sak.

Därefter ger sig laget ut på roadtrip för bortamöten mot först ett pånyttfött Brynäs och därefter ett svajigt HV 71. På pappret är det tre rakt igenom tuffa uppgifter som Rögle har framför sig i jakten på sin första trepoängare, men de senaste matcherna har ändå visat att formkurvan pekar uppåt. Det gäller både laget i stort och för enskilda spelare. Om bara Pogge kan fortsätta att spela stabilt i målet, tror jag att det finns förutsättningar att först spräcka nollan i vinstkolumnen på hemmaplan och sen även stjäla en eller ett par poäng i bortamatcherna.

Det här känns också som en ödesvecka för Anders Eldebrink. Om vi skulle vi gå nollade ur veckan, tror jag att det blir en förändring på tränarsidan. Vi har nyligen sett både Södertälje och Brynäs få positiv effekt av sina tränarbyten, och fortsätter utdelningen att vara som i säsongsinledningen har klubbledningen inget annat val än att offra Eldebrink. Det kostar att byta tränare, men för att citera Stefan Bengtzén i Brynäs: Vad kostar det att låta bli?”…