Välj en sida

För ett år sedan släppte Rögle en riktig värvningsbomb innan transferfönstret stängde; Ted Brithén hade bestämt sig för att avbryta sitt kontrakt i Schweiz och återvända till Ängelholm och grönvitt. Vi var nog många som då förutsatte att det var den “gamla” Ted som skulle komma tillbaka, men alla vi som följer Rögle på nära håll har kunnat konstatera att så inte riktigt blivit fallet. Utöver att behöva kämpa sig igenom flera omgångar av svåra Covid-infektioner, har Ted även kämpat med ett sviktande självförtroende och mentala barriärer.

Det har självklart satt sina spår i prestationerna på isen och den Ted vi har sett det senaste året i Rögle har långa stunder varit ganska långt ifrån den spelare som vi vet att Ted kan vara. Men de senaste matcherna har gett en indikation om att Ted kan vara på väg att lyfta igen och hitta tillbaka till de höga höjder som han tidigare har levererat på. Röglesnack fick en pratstund med Ted, där han medger att de mentala bitarna ställt till det för honom den här säsongen men att han successivt lärt sig att hantera dem på ett bättre sätt.
Jag arbetar aktivt med det och det går bättre och bättre, även om fallgropar finns nära hela tiden. Men jag är medveten om det och arbetar med det, och det är det enda jag kan påverka, säger han till Röglesnack.

När Everberg och Tambellini drog iväg till OS, flyttades Ted upp några pinnhål i hierarkin, och i matcherna mot Djurgården och Timrå har han agerat förstecenter med de gamla parhästarna Bristedt och Bengtsson som vingar. Det tycktes vara en rockad och en omgivning som passade Ted perfekt – han tackade för förtroendet och levererade sina bästa matcher den här säsongen. För egen del har det blivit 2 + 2 i poängskörd, medan hela kedjan levererat imponerande 14 poäng (7 + 7) tillsammans de tre senaste matcherna.

Hur ser du på din egen form just nu?
Jag känner att jag är i bra form och får just nu spela med spelare som är grymt duktiga. Det hjälper ju såklart till att få ut mitt eget spel på ett bra sätt.

Vad betyder det för dig att få spela med Bristedt igen?
Betydelsen av att få spela med Leon – och Bengtsson också för den delen – är stor. De är båda riktigt bra spelare, som jag har haft bra kemi med när vi spelat tillsammans tidigare. Det blir extra roligt att spela hockey då, säger Ted.

Vilken betydelse har ett ökat förtroende i laget för din egen prestation?
– Självklart växer man som spelare med mer förtroende. Det innebär också att man sätts in i fler offensiva situationer, vilket också bidrar och underlättar till ökad poängproduktion.

Teds spelmässiga lyft och den nya förstakedjans starka poängproduktion, ger Rögles coacher angenäma bekymmer när väl Everberg och Tambellini är tillbaka i spel i Rögle. Ska man låta den här succékedjan få fortsatt förtroende, eller ska man gå tillbaka till tidigare formationer igen? Det återstår att se. Dessutom har det kanske tillkommit en eller två bitar i forwardspusslet innan transferfönstret stänger imorgon kl. 24:00. Just nu tyder mycket på att Daniel Zaar återvänder till Rögle för resten av den här säsongen, vilket självklart skulle ge fler möjligheter offensivt för Cam & Co.

Det krävs att Rögle får ihop åtminstone två kedjeformationer som levererar poäng på en stadig nivå, för att laget ska kunna gå riktigt långt i det kommande slutspelet. Hittills har vi varit alldeles för beroende av kedjan med Tambellini, Everberg och Bristedt, och det lär inte vara hållbart i längden.

Foto: Andreas Ljunggren, Rögle BK