Välj en sida
”I Malmö rispas dimman av färjornas sirener
Och på andra sidan sundet börjar världen.
En ensam Volvo sliter i motvinden på Tjörnbron
Bion i Pajala ger “Den sista färden”
Lapplandspilen råmar som ett vilddjur genom natten
Gårdarna släcker sina ljus
Ett stormpiskat Marstrand ber sitt Pater Noster
Stockholm city svajar i sitt rus
Det är då som det stora vemodet rullar in
Och från havet blåser en isande, gråkall vind.”
Erik Sven Fernström, mer känd som Jerry Williams spelade in och sjöng vemodiga Vintersaga. Lika vacker som låten är lika mycket smärta finns det bland orden. Samma känsla är det att följa Rögle, vi älskar laget som ger oss huvudvärk och lidande men ibland även glädje. Det blev till sist en seger hemma mot Sönderjyske utan att det såg vackert ut. Behållningen var att se alla ungdomar som tog chansen när de gavs. Några av juniorerna stack ut lite extra. William Wallinder, Philip Granath och William Strömgren stod för bra insatser och visade att de vill komma uppåt och framåt.
UPPDATERING
Det förflöt en hel dag utan publicering efter CHL äventyret och Rögle har hunnit med att träna karaktär i Göteborg. En tuff bortamatch utan två ledande spelare i form av Mattias Sjögren och Ryan Mckiernan stannade hemma. Någon som borde stannat hemma var Sören Persson som tillsammans med sina domarkollegor hade en mindre bra kväll. Johannesson och Brithén klev av skadade utan åtgärder från domarna. Leon Bristedt fick lämna isen efter att ha utdelat en tackling av lättare modell. Matchstraff för något som inte ens var utvisning. Sanny Lindströms topplock gick nästan och han liksom vi andra undrade vad SHL vill med ishockeyn? Cam Abbott visade sin kyliga sida och manade mod i sina juniorer som likt gladiatorer kastades ut till lejonen och domare som påminde om cykloper. Trots alla motgångar och ett spel som är fjärran från förra säsongens stod Rögle upp och redde ut stormen. Visst fick laget lite hjälp av Frölundas målvakt men mest av allt visade laget karaktär. Många unga spelare fick overkligt mycket istid och ansvar vilket de hanterade med bravur. En tillrest klack hejade fram vårt grönvita lag till en krigarseger.
Segern och Sören Persson fick oss alla att glömma bort alla negativa rubriker som likt Bergmans film sjunde inseglet tyngt oss och inte kunnat förmå oss att njuta av derbyvinsten. Rögle må förvisso inte ha ett guldlag på pappret men de visar tåga och det är minst lika underbart att se.