Välj en sida

Rögle kunde inte bygga vidare på sin segersvit utan var mer eller mindre chanslösa mot ett hungrigt Djurgården på Hovet. Vi hade en del chanser i inledningen av matchen utan att kunna göra mål, och från mitten av första perioden var det Djurgårdens match helt och hållet.

Laget har varit matchfria sen i lördags kväll och fick dessutom en extra dag ledigt av tränarstaben, och ändå lyckades man inte matcha Djurgården vad gäller skridskoåkning och arbetsinsats. Det är lite märkligt, eftersom laget borde vara fullpumpat av energi och självförtroende efter den senaste tidens fina resultat. Det är tyvärr alldeles för många spelare som inte är beredda att göra det hårda jobbet som krävs för att vinna den här typen av täta och tuffa bortamatcher. Som när Djurgården gjorde 4-0, där Högström först tilläts skjuta, sen ta hand om sin egen retur i lugn och ro, runda Rögle-kassen och till slut servera en helt oattackerad Tom Nilsson som enkelt pricksköt in pucken bakom en hjälplös Pogge. Det är så många fel i den sekvensen, och fortsätter vi spela på det viset lär det bli det en tung avslutning på säsongen.

Kul för Samuel Jonsson dock att få göra mål för andra matchen i rad. Tyvärr kom det målet alldeles för sent för att göra någon skillnad, men förhoppningsvis kan det ändå bidra till att stärka Jonsson i den fortsatta utvecklingen. Kul också för Linus Sandin att få göra mål igen – tredje nu på relativt kort tid. Hoppas att det lossnat ordentligt nu, det lär behövas att målskyttet fördelas på fler när poängspelare som Aaltonen, Lerg och Hedberg känns tämligen iskalla.

Att vi sen spelar med huvudet under armen i vårt powerplay i slutet av matchen är så klart oroväckande – Djurgården bjöds på ett två mot ett-läge och utökade sin ledning till 6-2 – men kanske inget att fästa någon större vikt vid. Matchen kändes avgjord redan då. Det som däremot oroar är sättet vi förlorar på, där vi bitvis är tillbaka i samma synder som innan Cam Abbott tog över. Men det är väl så här i en förändringsprocess, att det går lite upp och ned. Successivt kommer de goda vanor som bröderna Abbott försöker pränta in, att ge resultat.

Ben Youds hade en riktigt tung kväll och var inne på fyra av sex baklängesmål. Generellt sett kändes försvarsspelet betydligt svajigare än vad vi vant oss vid de senaste omgångarna och sex baklängesmål är ett klart steg bakåt. Samtidigt måste det medges att Djurgården var riktigt bra, men samtidigt är det vi som ger dem ytorna och initiativet.

Lyckligtvis förlorade också samtliga av våra bottenkolleger, så i tabellen är det status quo. Jag såg målen från Karlskrona och där kändes hemmalagets spel som mer än lovligt uppgivet och avslaget. Jag hoppas därför att Rögle kan ladda om snabbast möjligt och bestämma sig för att göra en riktigt gedigen insats i Lindab Arena på lördag. Det är en mycket viktig match för fortsättningen, där en seger skulle ge ett betryggande avstånd till Blekingelaget.

Rögles tre stjärnor:

  • Samuel Jonsson. Faktiskt inte inne på ett enda baklängesmål och lämnar alltså en förlustmatch med 6-2 med +1 i statistiken. Starkt jobbat!
  • Linus Sandin. Jobbar hårt för laget och fick också kröna sin insats med ett snyggt mål, fint framspelad av Lucas Elvenes.
  • Justin Pogge. Håller länge kvar Rögle i den här matchen men fick tyvärr inte mycket hjälp av sina lagkamrater. Djurgården tilläts ta hand om både andrapuckar och tredjereturer, och till slut tvingades han kapitulera. Kan inte lastas för något av målen.