Välj en sida

I nästa sista träningsmatchen innan SHL-premiären hade Rögle inga större problem att avfärda allsvenska Tingsryd, som till slut inte orkade stå emot Rögles mer intensiva press och skridskoåkning. Siffrorna stannade vid 8-2, efter att Rögle gjort 4-0 i sista perioden. Det märktes att båda lagen nog har en ganska tung träningsperiod bakom sig, för det sprakade väl inte direkt om vare sig spel eller tempo. Trots det kan jag tänka mig att tränare Cam Abbott är ganska nöjd med flera av beskeden han fick ikväll.

Två av tre backpar fungerade utan några större problem, där framför allt Williamsson-Youds ser bättre och bättre ut tillsammans. Även Bertov kändes stabil vid sidan av Schira, som precis som vanligt levererade på en hög nivå. Han bidrog med både mål och assist i första perioden, och Bertov fick också sätta en puck i slutet av matchen.

Däremot ser det ut som om Kodie Curran fortfarande famlar efter både form och tajming. Han växte i och för sig ju längre matchen led, men hans första period var direkt svag. Han pinchade vådligt vid ett par tillfällen, vilket gav Tingsryd både spelvändningar och målchanser. Och i andra hängde han inte med i en kontring och blev ganska enkelt rundad av en Tingsryds-forward. Det blev inget mål vid något av tillfällena, men motsvarande spel i SHL kommer att kosta Rögle baklängesmål.

Här måste såväl tränarstaben som Curran själv snabbt jobba fram en nivå och ett spel som funkar på SHL-nivå, och för Abbott gäller det att lista ut hur Curran ska användas på bästa sätt. Ikväll spelade han t ex inte en sekund i powerplay, men däremot i boxplay. Det förvånar mig. Det känns som om han skulle göra allra störst nytta i offensiv zon, och inte minst när vi har en eller två spelare mer på isen.

Några snabba intryck från kvällen:
– Höglander inte lika dominant som i tidigare matcher, men fick ändå göra ett mål i powerplay. Det såg ut som om han saknade sin radarkompis Bristedt.
– Christoffer Bengtsson verkar vara på uppgång och ikväll gjorde han sin klart bästa match så här långt. Två mål från hans klubba och en pigg insats sett över hela matchen. Lovar gott för fortsättningen!
– Även Olle Liss börjar vakna till liv. Serverade Bengtsson snyggt vid två tillfällen och gjorde dessutom ett klassiskt Liss-mål när han hittade en lucka mellan stolpe och målvaktens axel ur minimal vinkel.
– Det testades lite olika PP-varianter, där bland annat Höglander bitvis tog plats på blålinjen vid sidan av Schira. Det såg ut som någon form av variant för en bit in i spelet bytte han plats med Thomas. Blev aldrig riktigt klok på syftet, faktiskt. Övriga spelare i PP1 var Matson och Brithén. I PP2 spelade Youds-Williamsson på backplats, kompletterade av Zaar, Sandin och Bengtsson.
– Kampen om förstaspaden lär bli hård. Kolppanen såg väldigt stabil ut och gjorde dessutom årets räddning i den tredje perioden, när han räddade ett till synes givet mål. Tingsryds-spelaren skulle bara raka in pucken i öppet mål, då Kolppanen kastade sig handlöst och lyckades rädda med plockhandsken (och även efterföljande retur).
– När ska Christian Thomas kliva fram och visa sina kvaliteter? Ännu en ganska blek insats från hans sida, även om det kanske var något bättre än tidigare. Men om han tänker sig att vara en ledande spelare på SHL-nivå så får vi verkligen hoppas att här finns ett par växlar till. Annars luktar det faktiskt flopp. Ikväll fick han ett par riktigt fina skottlägen, men antingen siktade han för dåligt eller så träffade han inte pucken ordentligt. En snygg assist till Schiras mål trillade i alla fall in på pluskontot.
– Ludvig Elvenes tog inte extrachansen han fick när Leon Bristedt kastade in handduken. Svårt att säga vad som är problemet här, men just nu känns det som om han är en bit ifrån att ta plats i ett premiärlag den 15/9.

Nu är vi snart bara en vecka ifrån premiärmatchen mot Skellefteå. Visst längtar vi?