Välj en sida

Då fick vi se ett Rögle vi längtat efter att se igen. Vinst mot Salzburg och avancemang till kvartsfinal i CHL. Nu väntar förra säsongens finalmotståndare Tappara. Men de stora snackisarna måste vara att Kim Rosdahl skeppades iväg till Malmö, ett Malmö som förlorade på straffar mot Leksand och där Kim Rosdahl missade två av straffarna. Ryktet säger att Theodor Niederbach skrivit på för MoDo, ett lag han spelat i tidigare. Tillbaka var istället Oliver Tärnström som visade att utlåningen av honom var fel. Oliver bjöd på ett klassmål och ett solitt arbete hela matchen. Niederbach har aldrig riktigt fått ut sitt spel, mer än Kim Rosdahl vilket i sig inte säger någonting. Mest av allt är detta ett underbetyg av Chris och Hampus värvningsarbete. Lukas Klok ser däremot bättre ut för varje match han gör.

Vågar vi hoppas på att CHL är språngbrädan till en uppryckning i SHL där Rögle är inblandat i bottenstriden ihop med Malmö. Övriga två lag i botten är Oskarshamn och HV71. Det går inget vidare för lagen från söder.

Frågan många ställer sig är hur länge förtroendet för Tony Sund finns? Är han eller Samuel Jonsson nästa spelare på väg ut? Att Rögle är svaga på back- och centersidan har visat sig tydligt. Är Oliver Tärnström centern som ska lösa upp knutarna även i SHL-spelet? Rögles centerstjärna Ted Brithén slashades brutalt i matchserien mot Oskarshamn och har nu opererats igen vilket betyder att hans säsong är körd. I värsta fall var slashingen ett slag som slog sönder en karriär. Att slag med klubban är spelförstörande och kan leda till tragiska skador visar sig nu igen och ska beivras.

För övrigt såg det lika tomt ut i Catena arena som det gjorde på ståplats i Malmö arena ikväll.