Välj en sida

Fyra raka segrar för Brynäs mot Rögle blev inte fem. Rögle kom till Gävle och visade direkt i första perioden att både formen och självförtroendet är rejält på uppåtgående. Hemmalaget såg som väntat lite osäkert och avvaktande ut, med slarvigt passningsspel och brist på riktig struktur. En olycklig sargstuds gav Brynäs ett gratismål, men det tycktes inte bekomma bortalaget nämnvärt mycket. Man fortsatte att våga hålla i pucken långa stunder och visade upp ett passningsspel som vi inte såg röken av de fyra-fem första omgångarna.

Mathias Froms kvittering efter 13.51 var resultatet av en soloprestation av högsta klass, där Brynäsbacken Ersson nog fortfarande undrar vad det var som hände. Hatten av också för det distinkta avslutet i nättaket. Snyggt rakt igenom! Rögles oförmåga att få pucken ur egen zon gav hemmalaget en oförtjänt ledning i första periodpausen, men det kändes trots allt hoppfullt inför fortsättningen.

Andra perioden är nog den bästa Rögle spelat så här långt den här säsongen. Brynäs var tillbakapressat långa stunder och med lite mer skärpa hade Rögle kunnat göra ytterligare några mål. Ledningen efter två perioder borde nog ha varit något mål större, men 2-3 på bortaplan mot Brynäs var laget nog ganska tillfreds med trots allt.

Tredje perioden blev lite märklig, där Brynäs tilläts kvittera Rögleledningar två gånger, först på grund av slarv i egen zon och sen en bjudning från Pogge (4-4). Men Rögle skulle bara vinna den här kvällen och det var extra kul att just Gagné fick avgöra med sitt mål till 4-5, efter sitt felskär som ledde till kvitteringen till 3-3. Samtliga Brynäs mål var faktiskt frukten av bjudningar från Rögle (och en ren tillfällighet när pucken studsade snett i sarghörnet). Å andra sidan kan man säga att Felix Sandström nog inte hade sin starkaste kväll mellan stolparna, och att han känner säkert att han borde tagit två eller tre av skotten som slank in.

Sammantaget en mycket bra genomförd bortamatch av Rögle, även om det fortfarande finns en hel del att slipa på. Uppspelen från egen zon måste gå snabbare och vissa av backarna måste sluta att slänga iväg puckar på chans i egen zon. I kväll var Fairchild en av de värsta syndarna på den fronten och just vid ett sådant tillfälle gjorde Brynäs sitt andra mål. Sen kan jag tycka att boxplay är för passivt, även om vi lyckades hålla tätt i den spelformen i kväll. Boxen blir väldigt liten långa stunder, vilket ger motståndaren för mycket ytor och tid. Här finns det en stor förbättringspotential.

Men det glömmer vi just nu, efter tre sköna bortapoäng och ett lyft i tabellen. Nu kan vi åka till Jönköping på söndag och möta ett HV71 som ikväll förlorade stort mot Örebro. Det är upplagt för ännu en intressant match, där Rögle bör ha goda möjligheter att bygga vidare på sin segerrad mot ett förmodat darrigt hemmalag.

Rögles tre stjärnor:

• Ludvig Rensfeldt. Gör sin klart bästa match den här säsongen. Ser ut att trivas som center och vågar hålla i pucken betydligt mer nu. Kommer lyfta Collberg och Aaltonen så småningom.
  • Taylor Matson. Jobbar stenhårt i fjärdelinan och gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Kul att han fick göra mål igen och hade även ett skott i kryssribban i första perioden.
  • Jack Connolly. Inget spektakulärt alls men viktig med sitt lugn och sin förmåga att hitta smarta passningsvägar genom mittzon. Kan bättre men känns som om han är på rätt väg.