Välj en sida

Rögle är på jakt i SHL-tabellen. De senaste omgångarna har man passerat både Karlskrona och nu senast Mora. Närmaste lag ovanför är Örebro, som också är dagens motståndare i närkingarnas egen hemmaborg. Jag har en positiv känsla inför matchen, inte minst med tanke på det spel Rögle har presterat den senaste månaden. Rögle har tagit poäng i de sju av de åtta senaste matcherna och ligger därmed i toppen av formtabellen just nu. Dessutom är Örebro ett lag som vi historiskt brukar kunna göra bra matcher mot och jag tror inte kvällens match blir ett undantag. Rögle slår ur underläge och har fortfarande allt att vinna. Samtidigt tror jag Örebro känner flåset underifrån, även om de också verkar vara i bra form för tillfället.

Vår statistik mot Örebro de tre senaste säsongerna är mycket positiv, där vi vunnit åtta av tio matcher. Ingen match mellan lagen har så här långt gått till förlängning. Det ligger därför lite i luften att det kan bli just en så tät match i kväll, där mycket står på spel för båda lagen.

Rögle får klara sig utan Taylor Matson, vilket naturligtvis är ett stort avbräck. Matsons arbetsmoral är oerhört viktig för laget, men det ger samtidigt andra spelare chansen att kliva fram. Det är också frågetecken för Edwin Hedberg. I övrigt ska alla spelare vara tillgängliga, och skulle tro att Ville Kolppanen får förnyat förtroende mellan stolparna.

Rögles nycklar i matchen:

  • Disciplinen. Örebro är bra i powerplay och även om Rögles boxplay successivt blivit bättre, tror jag att vi så långt som möjligt håller sig ifrån utvisningsbåset.
  • Effektiviteten. Örebro kommer att bjuda på både chanser och ytor, och ska vi vinna den här matchen krävs det skräpa i avsluten. Det var härligt att se Linus Sandin stänka in 3-0 mot Mora senast. Han har haft massor av liknande chanser tidigare, men då inte lyckats göra mål. För mig tyder det på ett ökat självförtroende och framgång föder framgång.
  • Defensiven. Spelar vi en defensiv på samma nivåer som mot Brynäs och Mora, ska det mycket till för att vi inte ska lämna Örebro med poäng. Spelare som Jalasvaara, Schira, Gagné och Bibic levererar ett spel på en helt annan nivå nu än i början av säsongen.