Välj en sida

”Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst.”

Försäsong och träningsmatch, hur lockande är det egentligen? Oerhört lockande om du frågar mig! Vilka spelare ser ut att ta chansen och få ett genombrott, hur sitter spelsystemet och vilka spelare ha kemi? Spännande frågor som söker svar. Hur har Catena arena förändrats och det till det bättre eller sämre?

Oskarshamn kommer på besök, en mer oönskad ankunge än vad Rögle är idag. Trots det har de lyckats med sina värvningar och lagbygge, imponerande minst sagt. Tränaren Martin Filander är underskattad på många vis. En spännande kraftmätning mellan två spännande lagbyggen.

Fler än jag måste vara nyfiken på Kvaca i mål. Vi minns hur bra Roman Will var så förväntningarna är höga från min sida. Backsidan ser bättre ut men klarar backarna av att vara kreativa och vända spelet? Förväntningarna på Grégoire är stora, lyckas han leva upp till dessa? Hur ser Brandon Davidson ut? Ludvig Claesson har återvänt, hur mycket har han utvecklats? Hur står sig Vallteri Viljanen i konkurrensen? Blir Adam Engström årets poängback och belönas med NHL-kontrakt? Många frågor på backsidan. Framåt är jag nyfiken på de unga spelarna. Är det någon eller några som tar för sig likt Nils Höglander och Marco Kasper gjort tidigare? Felix Nilsson och Oskar Pettersson har båda möjligheter att bli toppspelare, tar de chansen? Albin Sundsvik har kommit från Skellefteå, kan han ta nästa steg i sin utveckling? Daniel Ljungman klarade inte av det förra säsongen. Riley Sheen är jag extremt nyfiken på. Finns det plats för honom och har han tränat i sommar? Kan han bygga kemi med någon och blir han lika bra i Rögle som Ryan Lasch var under många år i Frölunda?

Även om det är svårt att få svar på frågorna går det att se tendenser. Vem vill inte vara med på hela resan mot ett SM-guld i vår? Det är vägen som är mödan värd.