Välj en sida

Inför matchen ställde jag frågan vilken väg Rögle tänkte välja: Ta sikte uppåt i tabellen eller fortsätta kampen för att undvika de två sista kvalplatserna? Tyvärr blev det den senare vägen och Linköping kunde lämna Ängelholm efter säsongens förmodligen enklaste seger. Bortalaget vann komfortabelt utan att glänsa och fick utdelning genom hårt arbete, ett betydligt bättre lagspel och Rögles oförmåga. Utöver en anständig första period – absolut inte bra men ändå helt okej – klappade hemmalaget ihop fullständigt i de två sista perioderna. 0-6 speglar egentligen matchen ganska väl, där Rögle hade förtvivlat svårt att få in pucken vid de få chanser man lyckades skapa.

Linköping kämpade sig till flera av sina mål genom att sätta  hård press i anfallszon, mot ett hemmalag som tittade puck och blev stillastående. Sista målet i andra perioden är ett slående exempel, där Röglespelarna redan tagit paus när Emil Sylvegård dödade matchen med sitt 0-4 med en halv sekund kvar att spela. Obeskrivligt dåligt.

Man frågade sig vad som skulle hända i tredje. En markering inför fortsättningen eftersom Linköping väntar igen på torsdag? Nej. Förutom en mindre uppryckning i inledningen och tränarstabens tombola i kedjeformationerna, föll laget ganska snabbt tillbaka igen och LHC kunde tämligen enkelt bättra på sin målskillnad.

Uppenbarligen är det något som inte stämmer och känslan är att spelarna inte köper det spelsystem som Eldebrink & Co vill spela. Det ser osynkat ut, uppspelen fungerar fortfarande inte och lagspelet känns helt obefintligt. Det blir mycket enmansshower och spelarna hjälper inte varandra att lösa situationerna i vare sig försvars- eller anfallszon.

Vi ligger nu sist i SHL-tabellen igen och sett till spelet i kväll är det säkert en rättvisande placering. Det talades tidigare om att vi i år har mer konkurrens både bland backar och forwards, men har vi verkligen det i praktiken? Att ha 14 forwards innebär ju inte per automatik att du har 14 SHL-spelare och där befinner vi oss just nu. Och detsamma gäller ju faktiskt backsidan.

Hur långt ska det behöva gå innan den sportsliga ledningen agerar på något sätt? För så här kan det inte fortsätta, trots en liten resultatmässig uppryckning senaste veckorna. På läktarplats i Lindab blir det både glesare och tystare för varje match som går. I kväll försvann nog ett tusental i pausen mellan andra och tredje. Hur många av dem kommer tillbaka på lördag..?