Välj en sida

I en intervju med Linus Ahlin och hd.se uppger Chris Abbott att det med stor sannolikhet inte blir några värvningar till Rögle innan transferdeadline vid midnatt i morgon. Därmed går Rögle in i slutspurten med den tunnaste truppen av huvudkonkurrenterna i bottenstriden, och det är framför allt på backsidan som laget är extremt sårbart. Det är ett högt spel Rögle väljer att spela och jag tolkar dagens besked som att ledningen känner sig tämligen säkra på att kunna undvika de två sistaplatserna i tabellen.

Men vad händer om vi får allvarliga skador på exempelvis Craig Schira och Janne Jalasvaara redan i den första matchen av den sju omgångar långa slutspurten? Då ser läget plötsligt helt annat ut och då kan det bli jobbigt att ta poängen som krävs för att undvika kval. Och att gå in i ett eventuellt kval med endast fem ordinarie seniorbackar, anser jag hade varit mycket problematiskt. Visst, det här är rena spekulationer men nämnda scenario är ju samtidigt långt ifrån osannolikt. Därför förstår jag faktiskt inte hur man resonerar. Det är möjligt att det är ekonomin som sätter käppar i hjulet, men Aaltonens flytt borde ju ha frigjort en del pengar. Men det kan vara så att klubben budgeterat med ett par slutspels- eller kvalmatcher, och just nu ser det ut som att det inte blir mer spel efter den 10 mars. Då lär det finnas hål att fylla ekonomiskt.

Jag är även medveten om att marknaden är extremt tunn just nu, men det borde ändå vara möjligt att hitta åtminstone en stabil back som skulle kunna fungera som en extra trygghet i fall “worst case scenario” skulle inträffa. Chris hänvisar i intervjun till egna juniorspelare och Ludvig Elvenes som extra reserver i fall det skulle behövas. Men helt ärligt, om man knappt spelat en minut under den vanliga serielunken, varför ska man då kastas in i ett avgörande skede som kan avgöra klubbens SHL-existens? Jag tänker då främst på en back som Jakob Bondesson. Han hade kanske klarat utmaningen galant, men personligen tycker jag inte att det vore rimligt att lägga den bördan på hans axlar överhuvudtaget. Men det kan alltså tränare Abbott tvingas göra om den sportsliga ledningen väljer att inte värva in någon ytterligare back.

På forwardssidan förstår jag att man sitter lugnt i båten. Skulle det uppstå fler skador där finns Ludvig Elvenes tillgänglig att plocka hem, och som jag förstår det kan detta göras även efter transferfönstret har stängt. Och vad gäller statusen på Jesper Williamsson så är han definitivt borta för resten av säsongen, enligt de uppgifter som jag har fått. Så där finns inte heller någon extra resurs att räkna med.

Vi får helt enkelt be till högre makter att ingen av våra ordinarie backar blir skadade innan vi har plockat poängen som krävs för att hålla undan från Mora, Örebro och Karlskrona…