Välj en sida

Rögle ångar på i SHL och fortsätter att toppa tabellen, trots tufft motstånd och frånvaro av ett flertal profilspelare den senaste veckan. Det är imponerande att se hur laget kan studsa tillbaka lika snabbt som man tillfälligt studsade åt fel håll i någon enstaka match, och vinna veckans avslutande matcher mot Djurgården och Luleå. Luleå var länge ett s k bogey team för Rögle, men den här säsongen har detta mentala hinder äntligen kastats överbord. Efter övertidsvinsten i lördags har vi nu tre raka segrar mot erkänt starka Luleå, något inget annat lag i SHL har klarat av den här säsongen. Det om något är ett kvitto på hur starkt denna upplaga av Rögle BK är.

Efter 36 omgångar förra säsongen hade Rögle tagit 60 poäng. Motsvarande resultat den här säsongen är alltså 73 poäng. Om vi drar ut nuvarande poängsnitt – 2,03 – över samtliga 52 omgångar, så kommer Rögle att spränga 100-vallen någon gång i de avslutande omgångarna i mars. Förra säsongen var det endast Luleå som kom över 100 poäng medan Rögle och Färjestad stannade på 92 poäng. Poängsnittet antyder att Rögle kommer att landa någonstans på samma nivå som Luleå under förra säsongen (106 poäng).

Jag tror att en serieseger skulle betyda mer än vad många kanske tror. Det skulle definitivt ge en viktig boost inför slutspelet samtidigt som det skulle ge oss möjligheter att välja det motstånd som anses kunna passa oss bäst i en kvartsfinal. Sen ska man inte heller bortse från prispengarna på någon dryg miljon kronor. Det skulle vara viktiga pengar i tider som dessa. Just nu känns det som att kampen om seriesegern kommer att stå mellan Rögle, Växjö och Luleå. Frölundas offensiva trubbighet gör att de nog får rikta in sig på att försvara sin position i tabellen och att hålla undan för lag som Skellefteå, Örebro och Leksand.