Välj en sida

Efter en hemsk inledning och sen en fantastisk uppryckning, är det så klart härligt att alla vi i och kring Rögle nu får andas och njuta lite. Laget och spelet växer. Sjögrens comeback bygger dessutom på vårt lugn. Han breddar oss redan och spetsar säkert så småningom. Men, som Abbotts också vet, så är “man är aldrig så dålig eller så bra som man tror att man är”. Och bara för att det just nu kanske till och med går bättre än förväntat, ska vi inte slå oss till ro eller bli mer modesta i byggplanerna. Tvärtom! Använd lugnet till att bygga vidare, så klokt och säkert det bara går. Vi har fortfarande en tunn trupp och är kanske mer känsliga för skador på nyckelspelare än de flesta andra SHL-lag. Inte minst kvarstår de långsiktiga ambitionerna mot toppen. Dessutom borde det finnas medel för förstärkningar.

“Silly season” lever alltid och truppen är i ständig förändring. Jag vill fortfarande ha in en vass center och även en målskytt på vänsterkanten. Kanske ännu hellre någon som Everberg (även om just han inte längre kan bli aktuell denna säsong). Gärna båda spelartyperna såklart, men jag gissar att vi maximalt får in ytterligare två forwards inklusive centern. I min bok är naturligtvis fortfarande två uppdateringar på backsidan också önskvärda, så snart som möjligt, en tredje senast inför kommande säsong. Tyvärr ser jag dock inga sådana tecken i skyn. Tack och lov håller våra målvakter hög klass.

Nuvarande lite bedrägliga lugn och självförtroende gör dock att vi är i mindre desperat behov av att fylla på med första bästa legoknektar. I stället kan Chris med all rätt unna sig att med visst lugn försöka rätta till tidigare misstag, främst de med Thomas och Anderson. Nu bör han naturligtvis, så långt det är möjligt, försäkra sig om att rätt spelare kommer in. Men marknaden erbjuder just nu få och dyra alternativ. Framför allt fungerar numera vårt lag och vårt spel till stora delar, även utan de misslyckade nyförvärven. Dessutom breddar som sagt Sjögren redan och spetsar så småningom. Det är inte längre någon ko på isen. Men det finns heller ingen anledning att slå sig till ro. Vi bör oavsett kunna förvänta oss att åtminstone någon forward tillkommer under säsongen.

Chris får gärna värva också med kommande säsong i åtanke. Ponera att inget lockande finns tillgängligt före jul, men att någon spelare kanske hittas före transferfönstrets stängning den 15 februari och testas säsongen ut. I så fall kan vi bli starkare i ett slutspel, förutsatt att vi lyckas ta oss dit och inte bränner våra chanser till det redan tidigare p g a avsaknaden av nyförvärv. Framförallt kan vi då kanske tidigare bygga rätt inför nästa säsong. Med andra ord kan man i bästa fall testa nyförvärv som Thomas säsongen ut, för att sedan eventuellt skriva nytt inför nästa och därmed minska riskerna inför starten 19/20. Så länge laget som helhet utvecklas åt rätt håll, är det okej att bygga med tålamod. Men det är också nu man har chansen att smida medan järnet är varmt och skaffa sig trumfkort inför kommande säsong. Jag hoppas alltså att Chris nu, likt Evertsson i Växjö, lyckas få lite bättre framförhållning i byggprocessen och att det i förlängningen utmynnar i kontinuitet!

Naturligtvis är det kul om fler duktiga hemvändare ansluter till Rögle framöver. Viktigt så klart att alltid hålla kontakt och dörren öppen. Eric Martinsson och Dennis Everberg är knappast realistiska på ett tag, rent hypotetiskt tidigast i sommar. Men självklart kollar Chris läget med dem inför varje säsong. Synd att vi inte lyckades locka hem Jakob Lilja inför denna säsong, för hans nuvarande framgångar i Djurgården kan göra även honom mycket svårflörtad under lång tid framöver. I Linköping på torsdag kan vi dock påminna Nick Sörensen om var han bör vilja spela kommande säsong. Niklas Hansson är den ende vi hypotetiskt kan hoppas vill komma hem för att ta ny sats redan under denna säsong.

Avslutningsvis. Till önskelistan av realistiska förlängningar i dagsläget tycker jag nu vi med stor tillit och förtroende kan lägga till Linus Sandin. Där står han numera i gott sällskap av Craig Schira och Ted Brithén. Det är inte så svårt att komma på fler tänkbara önskningar om förlängning, men de är av olika skäl ännu ej realistiska.