Välj en sida

Det känns som om det var länge sedan man som Rögle-supporter kunde lämna Malmö Arena med ett leende på läpparna, men efter kvällens kross mot Redhawks var det garanterat många lyckliga grönvita som sjöng hela vägen hem till Nordvästskåne. För i kväll var det faktiskt aldrig något snack om var trepoängaren skulle hamna. Bortsett från några få sekvenser i andra perioden var Rögle det klart bättre laget genom hela matchen och vinsten var mycket välförtjänt. Med lite bättre skärpa i avsluten hade den här tillställningen varit avgjord redan efter halva matchen, när Rögle radat upp ett antal frilägen utan att kunna överlista Jonas Gunnarsson.

Men i tredje växlade Rögle upp ytterligare och gled enkelt ifrån till 5-1. Malmö fick i slutet av matchen chansen att snygga till siffrorna via en straff, som Johan Olofsson som vanligt förvaltade. Derbykung för Rögle blev Olle Liss, med sina tre poäng. Vad säger man om det nyförvärvet? Sju poäng på tre matcher som SHL-debutant – imponerande! En eloge till Chris Abbott som inte bara vågade satsa på Liss den här säsongen, utan även gav honom ett längre kontrakt. Jag tror att han kan utvecklas i en bättre omgivning och bli ännu vassare till nästa säsong.

Med segern skaffade sig Rögle ett rejält momentum i bottenstriden. Nu ligger all press på Mora och Örebro, som nog måste höja sig rejält framöver för att ta sig förbi ett starkt spelande Rögle. Det sköna är att vi nu har vårt öde helt i egna händer och enbart är beroende av våra egna resultat. Back-to-back mötet mot ett förhoppningsvis avsågat och uppgivet Karlskrona i början av mars, kan bli spiken i kistan för Mora och Örebro. Och vem vet, om Brynäs fortsätter sin negativa trend, kanske det också finns en liten, liten möjlighet att snegla mot play-in. Men möjligheten är trots allt extremt liten…

Rögles tre stjärnor:

Olle Liss. Vilken SHL-debut han har gjort. Det första målet ser slumpartat ut, men han väljer att ta skott i det läget och är medveten om att målvakten inte är beredd på att pucken kommer. Som jag ser det tar pucken i bakhuvudet på Gunnarsson och studsar in. Grymt viktigt mål i slutet av första perioden.

Ted Brithén. Leder sitt Rögle med stort hjärta och gör ett grymt jobb både framåt och bakåt. Visar i kväll att det finns minst en växel till jämfört med tidigare och det lovar gott för nästa säsong.

Ville Kolppanen. Gör ett par grymt viktiga räddningar i första perioden och framför allt benparaden i inledningen av tredje perioden. Han bokstavligen rånar Rakhshani på ett givet mål där, och 2-2 i det läget hade kunna ge en annan matchbild i sista tredjedelen.