Välj en sida

Ikväll smäller det när Rögle har chans på sin första CHL-titel. Vinner laget blir de historiska och ger sig själva en enorm energiboost inför SM-sluspelet. Det är tufft motstånd som väntar i form av Tappara som är vana vid att gå långt i CHL men förlora avgörande matcherna. Rögle har förstärkt laget på backsidan men är skadedrabbat på forwardsidan. Viktiga spelare som Adam Tambellini och Ted Brithén är osäkra till spel. Frågan är om Leon Bristedt kan behålla kylan och vara den avgörande pusselbiten?

Efter en lång rad matcher där spelet inte stämt börjar maskinen gå igång igen och Rögle är inne i en positiv fas. Lagkapten Mattias Sjögren visar vägen i varje match med ett uppoffrande spel, hårt jobb över hela isen och en fysisk närvaro. Då ska vi komma ihåg att Sjögren matchas ihop med juniorer match ut och match in. Juniorerna får se och lära vad som krävs för att prestera på högsta nivå. Jag vill påstå att Sjögren är ovärderlig för Abbotts och Rögle. Hoppas innerligt att kroppen håller och hjärnan vill fortsätta ytterligare en säsong, Sjögren är en ledare och kapten som varje lag behöver.

 

Ska det bli seger ikväll kommer det behövas hjälp av den extra spelaren som ett högljutt publikstöd innebär. När läktaren kokar och alla hjälps åt att skapa tryck växer varje grönvit spelare på isen och motståndarna krymper någon procent. Ge mig en visselorkan över varje dåligt domslut eller missad utvisning, läktarsång som ekar i hallen och skapa grönvit eufori där vi förenas i glädjetårar efter slutsignalen. Det är magiskt hur människor man inte känner eller träffar annars blir ens bröder och systrar när det blir hockeymatch.

Vad är det då som krävs ikväll förutom ett helvetiskt publiktryck? Rifalk måste storspela, backarna var rejäla och fysiska i egen zon och inte spela fast sig. Hård backchecking och mycket folk in på mål av forwards. Låt oss skapa historia tillsammans ikväll 💚