Välj en sida

Så här långt har den här säsongens Rögle svarat för flera trendbrott. Man har exempelvis gjort sin starkaste november någonsin i den högsta serien och i tisdags lyckades man vinna borta mot Frölunda för första gången på 24 år. Orkar man med att bryta ännu en trend i dagens match mot Luleå? För i de 13 senaste mötena lagen emellan har Rögle aldrig lämnat isen med en trepoängare. Vi har vid ett tillfälle tagit två poäng och en pinne vid tre tillfällen – men alltså ännu ingen seger efter ordinarie tid.

Det lär bli en tuff och tät match i eftermiddag. Under “Bulan” Berglund spelar Luleå ett disciplinerat och hängivet spel, och tabellen visar att det är ett mycket svårslaget lag vi möter. Jag hoppas att Rögle mäktar med att visa lite mer desperation i avgörande moment än vad man förmådde i torsdags mot HV 71. Det tror jag blir nyckeln till framgång idag, för vi lär inte få något gratis av motståndaren.

En annan nyckel är om Mattias Sjögren åter är i speldugligt skick. Då anser jag att vår slagstyrka ökar väsentligt, även om han fortfarande är långt ifrån sitt allra bästa jag. Det verkar i alla fall som om att backen Ben Youds återigen är redo för match och om inget annat kan det förhoppningsvis innebära en viss avlastning i istid för bärande spelare som Curran och Jonsson.

En intressant “match i matchen” blir att följa Jack Connollys återkomst till Lindab Arena. Han har ju haft en i det närmaste osannolik utveckling sedan han kom till Luleå, och är idag en av topparna i poängligan. Vi som följt Rögle på nära håll de senaste åren vet ju att han kan vara riktigt bra i sina bästa stunder, men under säsongerna i Rögle var det också ganska många och långa svackor där det inte hände särskilt mycket runt Jack. Spontant tror jag att han blev en aning “fat & lazy” av sitt långa och välbetalda kontrakt här. För det viskas om att det var en flera kilo lättare och rejält vältränad Connolly som stämplade in till Luleås ispremiär, och det är klart att han för första gången på länge nu hade något att bevisa. Och det har han ju lyckats ganska hyggligt med.

Nu gäller det för Rögle att tömma allt och ta en viktig trea. Inte minst för att bättra på hemmastatistiken, som så här långt inte varit särskilt bra. I hemmatabellen ligger vi bara 10:a, medan motsvarande placering i bortatabellen är en sjätteplats. Lördag och eftermiddagsmatch borde innebära en välfylld Lindab Arena. Tyvärr tror jag att “sömnpillret” i torsdags skrämmer bort en del återbesökare, så förmodligen lär publiksiffran landa någonstans kring 4000. Luleå är ju inte heller ett lag som drar något större bortafölje även om de säkert också har en del supportrar i förskingringen som kan dyka upp i hallen.