Välj en sida

När Rögle mötte Örebro igår var jag upptagen på annat håll och kunde endast följa matchen sporadiskt via liverapportering. Av rapporterna att döma var Örebro det bättre laget i den första perioden medan Rögle därefter skickligt spelade på sin ledning och till slut kunde vinna ganska komfortabelt. Örebro är absolut inget dåligt lag och förmodligen bättre än vad deras nuvarande tabellplacering visar, så den här segern rankar jag väldigt högt. Efter poäng i de sex senaste matcherna och 16 inspelade pinnar av 18 möjliga, skulle jag vilja påstå att vi spelmässigt  är tillbaka där vi slutade den förra säsongen.

Vändningen som laget gjort efter den bedrövliga starten är otroligt imponerande och jag är den förste att erkänna att jag inte riktigt såg det komma. Tror inte det fanns någon som trodde på en sådan här total förvandling på så kort tid. I spalterna här har vi riktat berättigad kritik mot det spel som laget visade upp under de 7-8 första omgångarna. Sett till hur matcherna har gestaltat sig därifrån och framåt, så tror man knappt att det är samma lag på isen. Det är som dag och natt. Lägg sen till att vi klarar av att prestera på den här höga nivån utan förväntade spetsspelare som Christian Thomas, Matt Anderson och Mattias Sjögren. Det sätter lagets prestation i en ännu bättre dager.

Och idag kom äntligen beskedet som vi längtat efter. Mattias Sjögren är redo för comeback och kommer att kliva in i laget för första gången i morgondagens match mot Mora. Det kommer garanterat att bli ett känslosamt ögonblick både för Sjöa och publiken, och allt annat än en fullsatt arena vore givetvis en stor besvikelse. Räkna med att detta blir en matchupplevelse utöver det vanliga, så har du inte redan bokat din plats är det nog hög tid att göra det nu på www.roglebk.se.

Med Sjögren i laget tillförs vi ytterligare en dimension, inte minst när det gäller hans fysiska spel och tekningar. Sen kan vi självklart inte räkna med att han kommer vara hundraprocentig i alla detaljer från start, men hans blotta närvaro på isen tror jag kommer bidra till att höja övriga spelare ytterligare några procent. Beskedet gör också att Chris får lite mer arbetsro när det gäller att spetsa till laget och faktiskt kan vara lite kräsen i urvalet. Det är ingen ko på isen just nu och Sjögrens intåg bidrar till att både bredda och spetsa truppen. Och tack och lov verkar smällarna på Brithén och Bertov inte ha varit allvarliga. Båda spelarna var på isen idag och tycks vara redo för match igen.

Spontant känns det som om Sjögren tar den centerplats som Matson haft, och får Elvenes och Bengtsson som vingar. Den rockaden borde samtidigt innebära att Matson tar Liss plats vid sidan av Sandin och Widing, och att Liss därmed blir extraforward. Ett annat alternativ är att låta Ryfors bli vinge och att Sjögren tar hans plats. Med sin snabbhet skulle förmodligen Ryfors kunna hota mer i offensiven, om han slipper ta huvuddelen av det defensiva ansvaret som han gör i sin centerroll. Vi får helt enkelt vänta och se hur Cam & Co väljer att formera morgondagens lag mot Mora.

Nedsläpp kl. 14.45. Missa inte detta – det kommer att bli ett storslaget ögonblick och ett grönvitt minne för livet!