Välj en sida

Precis som väntat blev det inga poäng mot Skellefteå, som tämligen enkelt kunde spela hem tre nya poäng utan att direkt behöva förta sig. För även om matchen länge stod 0-0, var Rögle aldrig i närheten av att på allvar kunna hota hemmalaget. Trenden från de senaste matcherna höll tyvärr i sig även i kväll och det var väl egentligen bara kedjan med Elvenes, Ryfors och Hedberg som kunde matcha Skellefteås fart och emellanåt hota i hemmalagets zon. Alldeles för många grönvita är på tok för annonyma. Var t ex Connolly på isen i kväll? Var fanns Widing? Listan skulle kunna göras lång som ni förstår…

Det ser oroväckande segt och oinspirerat ut på de allra flesta händer och fötter, och det är uppenbart att Rögle just nu kämpar med formen. Oroväckande är också att de enkla misstagen tycks vara tillbaka och i kväll bjöd vi krasst sett Skellefteå på samtliga fyra mål. Hemmalagets två första mål är resultatet av löjligt enkla misstag, där först Brithén ger bort pucken mitt i ett Rögle-byte (vilket ger fri gata för Jesper Olofsson) och sen tappar en sömnig Jalasvaara pucken till Oscar Möller på egen blå och sekunderna senare låg pucken i nät ditskickad av radarkompisen Joakim Lindström.

Rögles reducering i slutet av andra perioden gav lite nerv till matchen men när Lucas Elvenes tog en lite klumpig utvisning i samband med ett utmärkt kontringsläge för Rögle, var Skellefteå inte sena att utnyttja sitt powerplay. En helt omarkerad Linus Lindström framför Kolppanen fick Joakim Lindströms skott på sig och pucken rullade sedan turligt över hans axel och in i mål. Maximalt flyt, men ändå ganska väntat med tanke på trycket Skellefteå satte i Rögles zon.

När sen Rögle plockade Kolppanen med två minuter kvar, fastställde Skellefteå slutresultatet när Rögle-spelarna gick bort sig på offensiva blå. Någon som förresten minns när Rögle senast fick utdelning i 6-5 i slutet av en match? Jag kan på rak arm inte minnas att det har hänt under de snart tre säsonger vi spelat i SHL den här sejouren. Någon som kan motbevisa mig? Borde vara någon form av rekord i så fall. För det känns inte riktigt som om spelarna tror på att det verkligen är möjligt att komma i kapp i slutet av en match…

Tack och lov förlorade samtliga av våra bottenkolleger också, även om såväl Karlskrona som Mora stretade emot Linköping och Växjö länge och väl. Vi får skicka ett tack till ex-rögleiter som Almen Bibic och Jakob Lilja som såg till att Linköping kunde ta tre poäng. Och Rahimi i Växjö som med sina tre poäng var en bidragande rsak till Växjös 7-2 seger. 5-0 i sista perioden tyder på att bensinen till slut tog slut för Mora. Nu möts Mora och Karlskrona i nästa omgång, och jag vet ärligt talat inte vilket resultat vi ska hoppas på. Oavgjort efter full tid och sen seger till KHK på övertid..?

Sett till hur spelet sett ut de tre senaste omgångarna rävs det en rejäl uppryckning om vi ska kunna ta poäng mot först Brynäs och sen Örebro på lördag. Personligen skulle jag göra om lite i hierarkierna och skicka ner spelare som Collberg och Rensfeldt i tredje eller fjärde linan. Elvenes och Hedberg var väl de enda som hade lite fart under skridskorna idag och jag tycker de förtjänar mer förtroende än vad de fick idag. Jag har svårt att se Collbergs storhet, men Abbott ser uppenbarligen något där som få andra ser. Något måste nog göras för att sätta fart på laget – för ser det lika segt och oegangerad ut på torsdag, lär det inte bli många poäng mot ett revanschsuget Brynäs (som förlorade med stora siffror hemma mot Malmö i kväll).

Rögles tre stjärnor:

  • Lucas Elvenes. En av få som hotade offensivt. Betyget dras ned av utvisningen som kostade ett mål, men å andra sidan såg den väldigt billig. Skellefteå måste vara det lag i SHL som har mest fördel av domsluten på hemmaplan. Lergs utvisning för boarding i slutet av andra var också mycket tveksam.
  • Craig Schira. Spelade enormt mycket igen och gör sällan något dåligt ingripande. Förstår faktiskt inte hur han orkar hålla ihop kropp och huvud. Förtjänar bättre utdelning än vad han fått hittlls i Rögle. Får INTE bli skadad om det nu skulle bli kvalspel.
  • Edwin Hedberg. Bäst i kväll tillsammans med Elvenes och Ryfors, men har en tendens att krångla till det och ta en passning eller en dribbling för mycket. Skulle försöka utnyttja sitt rappa handledsskott betydligt mer.