Välj en sida

Tränare Eldebrinks strategi inför returmötet med Linköping på bortaplan var “att hålla nollan så länge det går”. Är det inte det hockey alltid går ut på? Hursomhelst, det höll i tio minuter och sen låg första pucken bakom Justin Pogge. Rögle inledde annars matchen oväntat piggt och rejält. Linköping verkade en aning sömnigt och övermodigt, vilket bortalaget inte var sena att utnyttja. Kedjan Collberg, Lerg och Karlsson ordnade 0-1 på ett LHC-misstag och Rögle hade sen bud på ett par mål till.

Men när kvitteringen väl kom så “föll korthuset ihop” som Daniel Widing uttryckte det i intervjun med C More i första pausvilan. Rögle uppträdde därefter virrigt och passivt igen och Linköping kunde relativt enkelt gå ifrån till 3-1. De tre LHC-målen var frukten av två bjudningar och ett obefintligt försvarsspel.

Att andra perioden slutade 1-1 kan vi framför allt tacka Emil Kruse för. Han gjorde flera starka räddningar när Rögle stod på hälarna och vid flera tillfällen spelades fast i egen zon. Bitvis såg det ut som om det skiljde ett par divisioner mellan lagen och Linköpings förstakedja med bröderna Olimb och Olsson-Trkulja hade lekstuga. Försvarsspelet såg faktiskt juniormässigt ut långa stunder.

Den tredje perioden blev en ren transportsträcka för Linköping, där man bevakade sin ledning. Rögle tilläts bitvis jämna ut spelet och skapa en del målchanser, men avsluten är helt enkelt för trubbiga. Med drygt fem minuter kvar fick Rögle en chans att ta sig tillbaka in i matchen via ett powerplay, men då skruvade Linköping upp tempot igen och spelade runt pucken trots en man mindre på isen. Det resulterade i att Rögle tvingades ta en utvisning och så rann den chansen också ut i sanden. I 4-4 skapar man ändå ett gyllene 3 mot 1 läge, som också det slarvades bort tack vare dåligt passningsspel. Istället blev det till en spelvändning, där Linköping mycket väl kunde ha avgjort matchen definitivt. Men Andrew Gordon sköt över i fritt läge.

Och med knappa två minuter kvar kom spiken i kistan när det slarvades på nytt i ett byte och Rögle spelade med sex man. Slarv och troligtvis en coachmiss. Två klara förluster mot ett ganska mediokert Linköping. Det lovar inte gott för den närmaste tiden, med möten mot Luleå och Växjö gånger två. Sker det ingen höjning mot de här matcherna, lär det inte bli många poäng.

Frågan är vad Rögle vill med den här säsongen?

Rögles tre stjärnor:

• Kevin Marshall. Gör ett par enkla misstag men kommer in med självförtroende och ett rejält spel. Ett utropstecken i min bok.
  • Emil Kruse. Höll Rögle kvar i matchen långa stunder och bidrog med flera fina räddningar.
  • Ludvig Rensfeldt. Målskytt och en av få forwards som vågar bryta mönster och hålla i pucken när det krävs.