Välj en sida

Linus Ahlin och HD-sporten avslöjar att backtalangen Rasmus Sandin redan kan vara på väg att lämna Rögle. Troligtvis väntar spel i Kanada enligt HD:s källor och skulle uppgifterna stämma vill det till att Masken intensifierar jakten på en backförstärkning som både kan spetsa och bredda Rögles försvarslinje.

Personligen tycker jag att Rasmus Sandin inledde seriespelet en aning valpigt men steg för steg har han vuxit in i seniorkostymen på ett bra sätt. I senaste matchen mot Luleå agerade han lugnt och spelade klokt efter sina resurser, med mod att hålla i pucken och invänta rätt uppspelslägen. Långa stunder överglänste han Fairchild, som förväntas kunna leverera på en betydligt högre nivå än hittills på säsongen.

Om nu Sandin försvinner, måste Masken så snart som möjligt hitta en ersättare på en marknad där det knappast vimlar av alternativ. En back går självklart alltid att hitta, men med tanke på den tröga säsongsstarten krävs det nog att han skippar fyndlådorna och siktar in sig på de lite mer exklusiva avdelningarna. Frågan är om det finns ekonomiska muskler att klara en sådan typ av värvning? Samtidigt ser en huvudkonkurrent som Mora om sitt hus ordentligt och har bara de senaste dagarna värvat in först Marcus Fagerudd och nu senast Brandon Gormley, vilket naturligtvis kommer att bidra till att höja deras slagstyrka.

Jag gissar att klubbledningen är under hård press och att man gärna vill ha visst manöverutrymme när det gäller tränarfrågan. Fortsätter trepoängarna att utebli, är jag ganska säker på att Eldebrinks dagar är räknade. Därför kan det vara så att man vill avvakta och köra på med sju backar ett tag och se hur spelet utvecklar sig framöver. Det är naturligtvis ett högt spel om en eller ett par backar skulle skada sig, men den framtvingade målvaktsrockaden som inledde säsongen kan ha gjort att Maskens tänkta backpengar fick användas för att lösa den akuta situationen på målvaktssidan istället.

Oavsett så tror jag att vi kan räkna med ett par händelserika Rögle-veckor framöver…