Välj en sida

Att följa och skriva om Rögle är lite som att titta på filmklassikern Måndag hela veckan med Bill Murray. Man befinner sig liksom i en loop som man aldrig kommer ur. Det känns som om man upprepar samma ord och samma formuleringar om och om igen, utan att riktigt komma vidare. Ni vet, den där känslan när man redan på förhand vet hur det kommer att bli. Den känslan är inte rolig att ha.

Jag utgår ifrån att laget känner på ungefär samma sätt just nu. Det blir liksom ingen skillnad hur gärna man än vill förändra och hur mycket det än skruvas på både det ena och det andra. Sju raka förluster lär bli åtta i kväll om det inte hänt något radikalt med formen, attityden och spelet sedan i tisdags kväll. Med nuvarande spelnivå är min känsla att vi skulle ha problem mot ganska många av lagen i Hockeyallsvenskan. Att då åka till Örebro och plocka poäng mot ett starkt hemmalag, blir förstås väldigt tufft och svårt. Samtidigt kom det under gårdagen rapporter om stor frustration och ”slagsmål” på träningen igår, och det kan faktiskt vara ett tecken på att många av spelarna känner att anständighetens gräns är passerad. Det hemmapubliken bjöds på i tisdags kväll är helt enkelt inte okej.

Som supportrar kan vi nog inte göra mycket annat än att fortsätta stötta laget vi brinner för, och hoppas att fler spelare än tidigare är villiga att visa hjärta och professionalism. Och kanske framför allt en gnutta yrkesstolthet. Det har varit lite si och så med den varan på sistone. Vad det sen beror på är svårt att veta, men att något inte står rätt till i Rögle BK är väl ganska uppenbart för de flesta.

Som jag skrivit tidigare så vet nog alla att vi inte har den bästa av trupperna i SHL, men att det ska vara så dåligt som det varit hittills, köper jag helt enkelt inte. Det måste vara något annat som felar än enbart kvaliteten på enskilda spelare. Örebro är annars något av en favoritmotståndare för Rögle och förra säsongen vann vi samtliga möten mot närkingarna. Hoppet är ju det sista som överger en.

Ikväll vill jag se ett Rögle som sliter för varenda centimeter på isen, som fullföljer varenda situation och närkamp till hundra procent och som agerar med mer desperation. Och ja, jag har skrivit precis det här förut, utan att det har infriats i praktiken. Om det sen ändå inte räcker till poäng, så kan det åtminstone ge oss supportrar något att tro på inför fortsättningen. Vi var många som kände hopplöshet efter den usla omstarten.

I morgon är en helt ny dag och låt oss åtminstone hoppas att det inte blir ännu en måndag…

Rögles tre nycklar i matchen:

  • En rejäl uppryckning. Att göra i princip allt bättre än vad man lyckades med i tisdagens match mot Mora. Fanns där ens något som fungerade då? Jag vet att tränarna pratade om en bättre defensiv, men då undrar jag om vi såg samma match…
  • Arbetsinsatsen. Spelarna måste åtminstone börja visa yrkesstolthet och professionalism. Låt oss se ett lag som fullföljer varje situation till hundra procent och som inte ständigt viker ned sig i varenda sargduell.
  • Försvarsspelet. Som sagt, det börjar bli tjatigt. Men det måste upprepas. Rögles defensiv är undermålig i allt från positions- till markeringsspel. Avvägningarna måste bara börja bli bättre för att Rögle ska kunna ha minsta chans att ta poäng framöver.