Välj en sida

Sedan ankomsten till Rögle inför förra säsongen är vi många som väntat på ett spelmässigt lyft för Sebastian Collberg. Det första året som Rögle-spelare gick tungt och 13 poäng på 45 matcher i grundserien var nog långt under vad både Sebastian själv och omgivningen hade förväntat sig. Under årets försäsong flaggade Anders Eldebrink för att Collberg såg både rappare och snabbare ut än förra säsongen, och samtidigt deklarerade Sebastian att några överflödiga kilon jobbats bort under årets sommarträning. Därför var jag mycket nyfiken på att se om Collberg verkligen var redo att kliva upp en nivå i sitt spel och bitvis under försäsongen fanns det tecken på att så verkligen var fallet.

När pucken väl släpptes för SHL-säsongen 17/18 och matcherna började handla om hårdvaluta i form av poäng, har väl Collbergs leverans i stora drag varit i nivå med lagets. Skador och uteblivna resultat har tvingat tränartrojkan att fortsätta förra säsongens dribblande med kedjeformationerna, och Collberg har främst hoppat mellan att vara tredjelänk till Brithén-Hedberg och därefter till Ryfors-Rensfeldt. Jag inbillar mig att en spelare som Collberg, som trots allt är förhållandevis oprövad på SHL-nivå,  mår bra av trygghet för att kunna leverera maximalt och det ständiga hoppandet mellan olika formationer gynnar inte honom (och förmodligen inte så många andra heller för den delen).

Därför är det svårt att så här tidigt avgöra om det verkligen är en Sebastian Collberg 2.0 som vi kommer att få se i vinter, men bitvis tycker jag mig ha sett en lite hungrigare och mer engagerad spelare jämfört med förra säsongen. Då var känslan att självförtroendet var i botten och det var allt för många matcher där han var mer eller mindre osynlig. Collberg har ett mycket vasst skott som han borde försöka avlossa lite oftare och han har också en teknisk verktygslåda som skulle kunna plockas fram mer frekvent. Två mål så här långt från Collberg, där det första mot Malmö nog mer får bokföras på slumpkontot, lovar ändå gott och jag hoppas att tränarstaben fortsätter att ge honom förtroende i PP-spelet. Det kommer att betala sig på sikt, det är jag tämligen övertygad om.