Välj en sida

Natten till igår spelade Anaheim Ducks sin första riktiga träningsmatch för säsongen. Hemma i Honda Center mötte laget San Jose Sharks och på isen fanns Rögleprofilen Kodie Curran. Han spelade i tredje backpar vid sidan av Greg Pateryn, och Curran hade en lyckad kväll på isen.

Han spelade först fram till Anaheims 2-1 mål i den andra perioden, för att sedan snyggt hänga in 4-3 i den avslutande perioden. Anaheim Ducks vann till slut matchen med 6-3, efter det att Currans backkollega Pateryn avslutat målskyttet med en puck i tom kasse.

Här kan du se highlights från matchen: Anaheim-San Jose den 27/9 2021

Det var ett relativt erfaret lag som Anaheim ställde på benen, med ledande NHL-spelare som Ryan Getzlaf, Kevin Shattenkirk och svenske Hampus Lindholm. Självklart passade man på att lufta även ett antal mer oprövade spelare, men nivån på isen var ändå förhållandevis hög jämfört med många andra försäsongsmatcher. Även San Jose matchade ett hyfsat namnkunnigt lag, med stjärnor som Thomas Hertl, Nick Bonino och Kevin Labanc.

Curran gjorde absolut inte bort sig i sammanhanget och han lär ha stärkt sina aktier inför de kommande gallringarna i rostern. Anaheim hade en väldigt svag defensiv under stora delar av förra säsongen och ledningen är säkert öppna för att prova andra alternativ.

Vi på Röglesnack kommer att fortsätta följa Currans kamp för en ordinarie plats i NHL och Anaheim Ducks. Stay tuned!

Foto: Anaheim Ducks