Välj en sida

Alla matcher skulle i den här delen av säsongen kunna ha epitetet “säsongens viktigaste”, men dagens möte med Karlskrona i Lindab Arena känns som extra viktig. En hemmaseger skulle ge ett lite mer betryggande och bekvämt avstånd till Blekinge-laget i tabellen, medan en förlust skulle innebär att den fortsatta striden runt kvalstrecket återigen är vidöppen.

För Rögles del är det en lite lurig match, där de allra flesta förväntar sig en grönvit seger efter den senaste tidens uppryckning. Vi som följt Rögle ett tag vet att det de grönvita inte alltid klarar av att hantera den typen av favoritskap, även om det självklart också funnits undantag från den regeln. Dessutom kommer man från en mindre lyckad insats på Hovet i torsdags, så jag kan tänka mig att det trots allt finns ett och annat tvivel på hur det egentligen står till med formen. Samtidigt borde samma tvivel finnas hos gästerna, som länge haft det tungt spelmässigt.

Jag förväntar mig ändå att Rögle kommer att komma ut hårt och försöka få press på Karlskrona i deras zon, för i det defensiva spelet har KHK haft stora problem i den senare halvan av säsongen. Vi kan samtidigt förvänta oss att KHK kommer att spela som de brukar, det vill säga backa hem med hela laget och vänta på snabba spelvändningar. Just den biten har vi haft lite problem med i mötena med KHK de två senaste säsongerna. Den här säsongen har vi bara mötts vid ett tillfälle, då Karlskrona till slut lyckades vinna på straffar hemma i NKT Arena. Så en vinst idag skulle också kunna innebära ett visst mentalt övertag inför de två kommande matcherna lagen emellan.

Fem senaste mötena:
7/10 2016: Karlskrona-Rögle 4-1
8/10 2016: Rögle-Karlskrona: 2-4
30/12 2016: Karlskrona-Rögle: 3-2 (OT)
15/2 2017: Rögle-Karlskrona: 4-1
7/10 2017: Karlskrona-Rögle: 2-1 (straffar)

Rögles nycklar i matchen:
Tålamod. Karlskrona kommer garanterat låta Rögle föra spelet och bara vänta på misstag från hemmalaget. Därför krävs det tålamod och smartness i offensiven, så att vi inte trillar i deras fälla och får snabba kontringar emot oss. Det spelet kan verkligen Karlskrona, även om det inte fått samma utdelning den här säsongen.

Powerplay. Vi kommer garanterat få utvisningar med oss och då gäller det att ta vara på de chanserna. PP-spelet har hackat en del och det känns som om vi ännu inte hittat rätt i den här spelformen. Det blixtrar till ibland men alltför ofta går det för långsamt och skotten är alldeles för få!

Tempo. Om vi spelar med hög fart kommer Karlskrona ha svårt att hänga med och förr eller senare går de då bort sig i egen zon. Så hög fart på skridskor och passningar, så kommer det här gå vägen!