Välj en sida

Ett tio dagar långt uppehåll går mot sitt slut och i morgon går vi in i den andra halvan av SHL-säsongen 2017/18. Även om det relativt sett hänt mycket i Rögle under uppehållet, blev det ändå lugnare än jag hade förväntat mig. Jag var ganska säker på att Chris Abbott skulle stärka upp försvarslinjen med en eller två backar till omstarten, men så blev det alltså inte. Nu återstår det ju trots allt några timmar av den här måndagen, men just nu finns det ingenting som tyder på att ytterligare spelare är på väg in. Sportchefen letar garanterat efter alternativ men utbudet är förmodligen begränsat samtidigt som konkurrensen om russinen i kakan är rätt hård.

Sedan matchen mot HV71 den 8 december har Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto anslutit till laget, medan Cade Fairchild, Almen Bibic och Mathias From lämnat. Det har ryktats om att ytterligare spelare är på väg bort, men personligen tycker jag att vi bör vara försiktiga med att torgföra rykten innan vi med säkerhet vet att det finns substans och sanning i uppgifterna. Jag vet att HD-sporten under ledning av Daniel Rooth är mycket restriktiva med att skriva om de inte är hundra procent säkra på att uppgifterna stämmer. Därför kan vi nog anta att det finns/fanns viss substans i ryktena runt Edwin Hedberg.

Men efter att ha sett fredagens träning – där Hedberg matchades i en uppställning med Perfetto och Aaltonen – känns det inte som att han är på väg bort just för tillfället i alla fall. Truppen lär säkert vara levande hela vägen fram till att transferfönstret stänger den 15 februari, så det gäller för alla Röglesupportrar att hålla i hatten framöver. Det kan säkerligen bli ganska turbulent beroende på de kommande veckornas resultat.

I morgon väntar ett hett Skånederby i omstarten. Jag tror inte att vi kommer att få se en lika sprakande och målrik batalj som senast i Lindab Arena. Dels lär Malmö inte bjuda på lika mycket, dels lär Rögle bjuda upp till bättre motstånd defensivt. Det ska bli fantastiskt spännande att se om och hur Rögle har fortsatt att utvecklas under Cam Abbotts ledning. Jag var som sagt på fredagens träning och den intensitet, tävlingslust och glädje som präglade atmosfären har jag inte riktigt sett vid tidigare tillfällen under Eldebrink-eran. Det lovar gott för fortsättningen!