Välj en sida

Eller som andra säger; silly season inför deadline. Sista dagen för värvningar närmar sig med stormsteg och toppklubbarna rustar för guld. Hypade Färjestad som tokvärvade inför säsongen är på väg att stärka upp sitt lag med OS-backen Theodor Lennström. Leksand sägs värva hem Marek Hrivik på ett längre kontrakt. Imponerande värvningar. En spelartrupp är alltid levande. Rögle agerar också och skickar Eric Gelinas till Djurgården. Eric har sett ointresserad ut och kan förhoppningsvis få en nytändning i Djurgården. Resan Rögle gjort är imponerande; förr tappade vi spelare till toppklubbarna likt Oskarshamn men idag släpper Rögle spelare till större ligor och plockar från andra SHL-klubbar. I Eric Gelinas släpper Rögle honom för att ersätta honom med något bättre. Finske OS-backen Valtteri Kemilåinen ersätter och ska vara en uppgradering, även om det aldrig finns några garantier.

MrMadhawk har placerat den lettiske OS-backen Janis Jaks i Rögle och med hans bakgrund i collegeligan i Nordamerika skulle han vara en typisk Abbottvärvning. Det har även spekulerats i att Daniel Zaar vill lånas hem för resterande tid av säsongen, när hans lag i KHL missade slutspelet. Blir det sanning, så kan Rögle plötsligt ha två förstakedjor att leka med. Om Brithen och Bristedt får fortsätta ihop med Bengan, kan Zaar få en plats ihop med Everberg och Tambellini. Det går att leka med tanken att bygga olika giftiga trios.

Fast det kan samtidigt bli helt andra namn som till slut presenteras. Det enda jag är säker på är att Rögle rustar för guld och att ledningen har sett samma sak som vi gör – att backsidan är tunn och att Gelinas inte tillförde rätt energi i gruppen. Gruppdynamiken ändrades när han klev in i laget och spelet har hackat sedan dess. Framåt är Zaar mer ett önsketänkande eftersom han är en hemvändare och en erkänd sniper. Det jag vet är att jag kommer att heja fram laget hur de än formerar det, för Rögle är större än någon enskild spelare även om olika spelare har mer eller mindre klubbhjärta.