Välj en sida

Rögle vill vara en maskin men maskinen hackar betänkligt för tillfället. Dagens två första perioder var ett långt lidande av alibispel där “någon annan” förväntades ta ansvaret. Regeringens valhänta Covid-strategi gjorde att istället för en publikfest var det glest på läktarna och de som var på plats gjorde sitt bästa för att skapa stämning och en ljudkuliss. Det hade varit lätt för mig att skriva om allt som inte var bra idag men det gör varken mig lycklig eller spelarna bättre. Finessen är att hitta ljusglimtar och bra saker i mörkret. Först och främst är det en styrka att hämta upp 1-4 till 4-4 och sen är det bara en olycklig utvisning på Dennis Everberg som förstör kvällen. Förresten, hur många gånger satt ni och svor över bedömningsnivån från domarna? Eller hur olika situationerna värderades? Inte för att det hade någon betydelse för hur Rögle spelade men ändå.

Vad hände med Adam Edström? Jag såg inte honom efter första perioden? Men såg ni Tyler Kelleher? Jag vill påstå att han var mer synlig, aktiv och företagsam än på de senaste 25 omgångarna. Philip Granath är alltid pigg och åker massor av skridskor, det gillar jag att se. Det tog 32 minuter ungefär innan jag såg en tackling från Rögle, då räknar jag inte den filmningen som Djurgårdsspelaren fick med sig mot Ekeståhl-Jonsson för det var ingen tackling. Adam Tambellini är fortsatt stekhet och hans klubba liknar mer och mer en trollstav från Harry Potter filmerna. Killen gör mål och poäng varje match!

Nya tag på tisdag mot Leksand som svarade för ett eget bottennapp ikväll. Då vill vi se ett påkopplat Rögle som jobbar hårt och för varandra, hårda snabba pass och ett rejält försvarsspel över hela isen. Har vi tur så har någon spelare tillfrisknat och gud vad jag saknar Erland Lesund. Vilka ljuspunkter hittar du efter dagens match mot Djurgården?