Välj en sida

Negativa människor tenderar att gnälla en hel del, övertygade om att hela världen är emot dem. Gärna ska det finnas beröm som sedan avslutas med men…och sen kommer det ytterligare kritik. Jag vill vara en positiv person i alla lägen. Just nu är det lätt att vara negativ. Rögle spelar inte bra och idag var det bjudningar både från backar och målvakt. Vanligt förr var det eviga tjatet om att nu blir det till att boka kvalbussar, Rögle kommer att få kvala för att hänga kvar. Riktigt så illa är det trots allt inte.

Ikväll mötte Rögle ett Timrå som inte var bra men Rögle hittade ett sätt att bjuda bort mål, gå bort sig och missa målchanser. Det är inte mycket som stämmer just nu. Det kvittar vem av målvakterna som står i mål, det bjuds hej friskt. Med Eric Gelinas tillbaka i laget kanske vi får se en uppryckning? Tidigare har Rögle kunnat spela på halvfart och ändå vinna matcher. Det är slut på det. Om vi ska trösta oss med andras olycka, De räliga i rött förlorar match efter match och har förtvivlat svårt att göra mål. Just nu ser de ut som ett kvallag. Men det hjälper inte Rögle. Inte heller hjälper det att Frölunda och Växjö är lika dåliga som Rögle när det kommer till att vinna. Problemet är detsamma för båda lagen från Skåne: Spelarna följer inte det som de kommit överens om. Lite fusk där, lite alibihockey här och inget tävlande, så är förlusten nära. Det är där Rögle befinner sig. Med Eric Gelinas tillbaka ändras hierarkin i laget, rollerna förändras och då ser det ut så här.

Rögle har ett överflöd av duktiga backar även om de inte visar det idag. William Wallinder lär få åka till JVM, Gelinas är tillbaka och vi drömmer fortfarande om Kodie Curran. En back som har kopplingar till Rögle är Eric Martinsson som inte briljerar i KHL med minusstatistik och noll gjorda mål på 30 matcher och -7 i statistiken. En annan KHL spelare som har det tufft är Daniel Zaar som gjort 4 mål och 15 poäng totalt, fast bara -1 i statistiken. Vågar vi drömma stort i år? Vi kan sluta drömma om en frälsare som kommer hem och höjer laget. Än en gång blickar jag söderut mot ett lag som fått hem en rad stora namn. Framgång kommer av helt andra orsaker. Hårt jobb för varandra bygger framgång.

Det ser inte bra ut just nu men motgångar varar inte för evigt på samma sätt som framgång inte är ihållande. Ikväll stod Timrås målvakt Jakob Johansson för årets räddning på Tambellinis skott i plocken. Wow!

För övrigt anser jag att Covidpass strider mot all rim och reson. Och ja, jag är fullvaccinerad.