Välj en sida

Inget lag är bättre än sin senaste match och tabellen ljuger aldrig. Två slitna klyschor men likväl är de sanna. Det är lätt att vara kritisk efter vad Rögle visat upp den här säsongen, inte minst ikväll. Något måste göras. Flera spelare saknar självförtroende och andra saknar ännu mer. Spelarmarknaden är tunn och de namn som dyker upp hugger HV på. Jag har några radikala förslag som kanske skulle kunna skapa bättre dynamik i gruppen och bättre resultat.

Tony Sund underpresterar enormt. En duktig back som inte alls får spelet att stämma. HV71 sitter på många backar och ännu fler forwards (ni förstår vad jag menar). Ett byte, där HV får Tony Sund och Rögle får hem Eric Martinsson, är en given tanke. Eric har hjärtat i Rögle och har sina vänner i laget. Han kan tugga många minuter och även ta en ledarroll i försvaret, sätta ett snabbt förstapass och lönemässigt är det nog jämnt skägg med Tony Sund.

Det är ohållbart med endast en kedja som levererar. Centerbristen är mer än uppenbar. Varken Brithén eller Olofsson har ersatts. Pusselbitarna matchar inte varandra när laget ska sättas samman. Kim Rosdahl är en duktig hockeyspelare men om laget letar efter runda bitar till pusslet är Rosdahl en fyrkant. Kim Rosdahl behöver hitta ett lag som tror på honom och där han får vara sin bästa version av sig själv. Ett byte med MoDo mot deras center Riley Woods hade varit bra för båda parter. Bra och kreativa centrar är en bristvara. Ingenting talar för att vi får se Ted Brithén på is igen. Låt Linus Sandin gå som center mellan Sheen och Bengtsson till att börja med.

Mest radikalt. Övertala Murphy att komma tillbaka och ta hand om backarna. Just nu spelar Rögle som ett bottenlag och placerar sig som ett bottenlag. Ambitionen var högre inför säsongen. Kvalspel för att stanna i SHL är inget vi vill se i vår.

Foto: Jason Leung, Unsplash