Välj en sida

Idag blir det returmöte mot Oskarshamn och det finns revansch att utkräva. Det är inte vilken match som helst idag utan det utannonseras som ”Klackens match”.

Under 90-talet skapades en läktarkultur på Rögles ståplats av supportrar som inspirerades av engelsk supporterkultur med sjungande publikhav på ståplats. Andan har levt kvar och flera av de som skapade magisk stämning förr har fortsatt följa Rögle men främst från sittplats och Högrasitt. Det är en av anledningarna till att växelsången ekar under matcherna. Håkan Maxe är en av alla gamla supportrar som bytt ståplats till Högrasitt men som fortfarande sjunger och eldar på från läktaren. Precis sidan om ståplats sitter en annan AIA veteran, Johan Kronberg, som följt laget genom med- och motgång. Han har en uppmaning idag:

– Rögle BK är kända för sin publik som skapar stämning match efter match, på lördag är det klackens match o då ska det låta i 3 perioder o lite till. Låt oss lyfta taket lite till, hela hallen bär fram Rögle BK till 3 nya poäng.

Precis som laget inte startat serien på topp har heller inte stämningen på läktaren varit toppklass. Idag vänder det, både på isen och på läktaren. Som om det inte varit nog så förvandlas pyttetåget till segertåget när går det att ta tåget till Catena arena från Ängelholms centrum. Första vändan blir det klacken som åker, det lär höras. För den som är intresserad av att resa med segertåget går det en andra vända från Stortorget till matchen klockan 16.

Stod du i klacken förr? Kom och återuppliva minnen. Vill du bli en del av en fantastisk gemenskap och stötta laget från läktaren med din hals? Kom till matchen och bli en del i gemenskapen.