Välj en sida

Igår kväll gjorde han sin första match i den grönvita tröjan. Likt övriga Röglespelare hade Kim Rosdahl kanske inte sin bästa kväll på isen i förlusten mot Kristianstad IK, men den kommande säsongen hoppas han både få vara med och vinna med sin nya klubb och samtidigt fortsätta sin positiva utvecklingskurva som spelare.

Röglesnack fick en kort pratstund med Kim, där han berättar om sina första intryck av Rögle som klubb och hur han som fostrad i Malmö Redhawks ser på övergången till den tidigare rivalen på isen.

Vad är dina första intryck av Rögle som klubb?
– Jag fick ett jättebra intryck direkt från första kontakterna med klubben, och det har bara förstärkts ju längre tiden har gått. Det har varit en väldigt välkomnande atmosfär och alla här är måna om att man ska trivas och må bra.

Ser du några skillnader jämfört med tidigare klubbar du varit i?
– Alla klubbar är såklart olika och alla har sina sätt att vara, men som sagt tidigare så har jag känt mig väldigt välkommen här.

Varför blev det Rögle – var det något särskilt som avgjorde ditt beslut att skriva på här?
– Redan i de första kontakterna fick jag en bra känsla för klubben och den atmosfär som har byggts upp här de senaste åren. Som alla andra vill jag utveckla mig själv som spelare och samtidigt ha en möjlighet att få vara med och försöka vinna något, och då kändes Rögle som det bästa alternativet.

Som Malmökille – med en stor del av din hockeyfostran i Malmö Redhawks – var det ett självklart beslut att skriva på för Rögle?
– Efter ett par bra samtal om saken med Chris, i kombination med känslan jag fick för klubben, så var det till slut ett självklart val. Som sagt innan så vill jag utvecklas som hockeyspelare och försöka vinna, och då kändes Rögle som den bästa möjligheten.

Vad säger du till de supportrar – på båda sidor – som tycker att alla övergångar mellan de två klubbarna i princip är fel?
– Jag tycker att alla ska få ha sina åsikter och jag tycker i grunden att det är bra att folk engagerar sig i sina respektive lag. Men för mig handlar det också om på vilket sätt man utrycker sig om andra människor.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Först och främst skulle jag säga att jag har ett bra skott, men jag gillar också att hitta de kreativa lösningarna på isen.

Vad är dina främsta styrkor?
– Jag försöker utveckla alla delar av mitt spel såväl det som jag är bra på och det jag är mindre bra på. Det finns alltid saker man kan förbättra och vässa i sitt spel.

Förra säsongen var din bästa i SHL hittills. Vad var det främst som gjorde att det lossnade poängmässigt för dig?
– Framför allt att jag hittade ett sätt att kunna spela mitt spel, där jag fick bra utdelning på mina främsta styrkor. Sen hade jag givetvis också förmånen att få spela med bra kedjekamrater där vi alla hjälptes åt att lyfta varandra, vilket gjorde det enklare att få utdelning i mitt eget spel.

Vad tar du med dig från förra säsongen in i denna?
– Jag ska försöka fortsätta där jag slutade förra säsongen och spela det spel jag är bra på, och den vägen hitta möjligheter att hjälpa laget att vinna matcher.

Vad har du satt för personliga mål med säsongen som kommer?
– Det finns inga direkta mål satta på det sättet, utan jag försöker utveckla mig själv varje dag för att kunna vara en så bra version av mig själv som möjligt under hela säsongen.

Vad gör du helst utanför isen när du är ledig?
– Jag umgås med familj och vänner. Det blir även en del golf och padel när tillfälle ges.

Foto: Skärmbild roglebk.se