Välj en sida

Vilken enorm match vi fick uppleva i Halmstad, en känslomässig berg och dalbana. Det var tufft, fult och grisigt men istället för att vika ned sig stod ett ungt och orutinerat Rögle upp bra. Calle Clang fick chansen i mål och visade hur bra han är. Men killen som stal rubrikerna ikväll är vår egen Mozart. Marco Kasper växer med att han ges förtroende och han tar initiativ och står upp för sig själv och laget. Det finns ett godis som heter Mozartkulor som består av en grön kärna. Efter två mål när Rögle bragdvänder till seger med 4-3 är det omöjligt att inte fokusera på Kasper. Cam ger alltså Kasper förtroendet i powerplay och i slutet när Clang fått lämna buren för att Rögle satsade på sex utespelare istället. Marco Kasper har god hjälp av sina kedjekamrater och inte minst Ludvig Larsson som bara blir bättre och bättre från att ha varit bra. Philip Granath som var tredjelänk i kedjan visade varför han är en oslipad diamant som vi kommer att få se mer av.

Vi är många som är oroliga över årets trupp och alla utvecklingsbara spelare. Om Rögle fortsätter att utvecklas som lag på det här viset lär det vara fullt hus på varje hemmamatch. I underläge fortsätta spela, pressa på och inte låta sig provoceras trots alla hugg och slag är en prestation. Att kvittera är starkt, att dessutom ordna ett friläge med straffslag som följd och göra mål är bragdartat. Passningen upp till Brithén är magisk, Tambellinis straff är iskall och jag är lyrisk!

Red Bull München påminde som lag om Malmö. Många importspelare, spelade på och över gränsen och gnällde på det mesta. Det är extra skönt att vinna mot sådana lag och sättet Rögle gör det på är extra skönt. Två segrar av två möjliga är en perfekt start på säsongen och något som laget kan bygga vidare på. Är det något lagledningen behöver är det arbetsro och att det bevisligen går på rätt håll. Sist men inte minst måste jag få avsluta med att få fortsätta min liknelse mellan Kasper och Mozart. Mozarts musik kännetecknas av balans, elegans och symmetri, jag vill påstå att det passar likaväl in på Marco Kasper som också slagit igenom som ung. Vad säger ni, är ni lika lyriska och uppspelta som jag är?

Bild: Andreas Ljunggren