Välj en sida

Jag tyckte mig redan se lite varnande tendenser mot Mora hemma och LHC borta. Små oroväckande antydningar av nonchalans. Nog förtjänade Rögle segrarna. Vi var absolut inte loja. Men vi hade ändå lite av medgångslagets flyt. Mot Mora kontrollerade vi inte eller spelade av matcherna med ett fokus som imponerade. Och självförtroendet som vid det laget infunnit sig och i slutändan ordnade segern i Linköping, andades lite för mycket av “för-givet-tagande” eller “det-ordnar-sig-alltid”-mentalitet.

Inför Timrå borta hoppades jag därför att laget hade njutit och pausat tillräckligt. Förhoppningen var att laget skulle vakna i tid, att alla tendenser till högmod och lättja skulle vara utbytta mot full koncentration och arbetsinsats. Så grusade mina förhoppningar blev! I stället blev det en rejäl plump.

Insatserna varierar så klart helt naturligt över tid. Men Timråmatchen var ett tydligt tecken på att Rögle ännu har en bit kvar innan man beter sig mer likt ett topplag eller fullt ut etablerat lag. Laget måste lära sig att ta framgång till sig utan att låta nonchalans och högmod växa. Jag hoppas att detta faktum inte påverkar Martinssons kommande beslut i en oönskad riktning.

Extra trist var det såklart att vi blev ytterligare bestraffade med skador. De kommer ofta som lite extra salt i såren när man inte är fullt påkopplad. Å andra sidan är skador närmast naturligt i ishockey. Alla lag måste kunna hantera skador, även på de mest tongivande spelarna. Frågan är kanske snarare om Chris ännu byggt med tillräckliga marginaler för det? Bertov och Andersson verkar hursomhelst vara i speldugligt skick. Youds är på gång tillbaka men ännu ej redo för match. Förhoppningsvis blir inte Ahnelöv borta någon längre tid. Schira återkommer åtminstone i december. Klart det är tunga avbräck, men det kunde ha varit ännu värre.

Oavsett vilka som ställs på isen mot Frölunda i kväll, förutsätter jag absolut bästa inställning och prestation, och att vi på allvar ger oss chansen att vinna. Klart att vi som extra skadedrabbade är rejält nederlagstippade mot ett topplag på bortaplan. Men vi är aldrig chanslösa om vi bara har rätt inställning och gör rätt saker tillsammans. Och det finns ingen vits i att misströsta eller se sig besegrad på förhand. Vi hoppas naturligtvis på en skrällvinst! På marginalen kan kanske prestation och resultat ha betydelse för Martinssons beslut.

Vi ger oss aldrig! Häng i nu Rögle!