Välj en sida

På senare tid har vi avhandlat bristerna i lagbygget och försvarsspelet, potentiellt även självbilden. Men kanske kan Rögle också disponera sina befintliga styrkor bättre?

Inför försäsongen skrev jag att det vore vore klokt att allra först testa Larsson som toppcenter. Hittills har tränarna provat i stort sett allt, utom just det. Jag hävdar fortfarande att de börjat i fel ände. Jag fattar jag att det tar emot att sära på Kasper och Larsson nu. Men jag tycker fortfarande att det vore värt att prova. Man tager så att säga vad man haver när man inte ersatt varken Olofsson eller Brithén. Och oavsett vilka centrar man har, så bör man alltid formera sina kedjor utifrån centrarna! Nu har man tyvärr gjort typ tvärtom.

Fortfarande tycker jag det är relativt uppenbart att det är Larsson och Kasper som har mest drivande centerspel i sig. Båda påminner med sin skridskoåkning och intensitet också lite om Bristedt, egenskaper alla kedjor mår bra av. Med Everberg och Sheen tillbaka efter novemberuppehållet skulle jag låta Larsson och Kasper centra varsin kedja. Hittar Chris ingen ny center är det bara ännu mer givet. För vi har inga andra vettiga alternativ. Vi har inget att förlora på det. Som helhet kan det knappast bli sämre av att dela på Larsson och Kasper. Tvärtom bör vi på så vis åtminstone få ihop två bra enheter med driv och självförtroende. Och skulle det mot förmodan bli sämre, så kan man ju alltid återförena dem. Och i så fall får man ett säkert svar som man redan borde ha haft. Det vill säga om vi saknar en eller två (topp)centrar. Jag utgår alltså från att Kasper och Ferguson under alla förhållanden fungerar som två av fyra och Ferguson då som fjärde.

I dagsläget vet man fortfarande inte vad Larsson skulle kunna åstadkomma denna säsong som center, vilket är absurt med tanke på vilka brister och problem vi haft på just centerpositionerna hittills. Jag tycker det är en tabbe av tränarna ungefär likvärdig med att de inte skulle ha släppt fram Ryfors för två säsonger sedan. Då, när Ted fick pucken på käken i första matchen och vi stod där med Bengtsson, Sjögren och Ferguson i övrigt, hade vi heller inget annat val än att släppa fram den oskrivne talangen Ryfors. Varför vågar man inte göra motsvarande med en äldre Larsson idag? Han har praktiskt taget spelat center hela sitt hockeyliv, innan han kom till Rögle. Om Kasper i slutändan bör släppas fram ännu mer gör inget alls. Det viktiga är att först verkligen ta reda på om Larsson kan hjälpa Kasper och laget att vara en bit av lösningen på centerproblematiken.

Jag är dock tveksam till att vi får se Larsson som center den närmaste tiden. Han verkar dessutom själv vilja fortsätta med Kasper och OSL nu. Tills dess hoppas vi såklart på segrar, härnäst borta mot Leksand och Brynäs innan novemberuppehållet.

Foto: Rögle BK