Välj en sida

Rögle fortsätter att bokföra värdefulla poäng på säsongens SHL-konto. Gårdagens trea borta mot Linköping menar jag är ett tydligt kvitto på att det verkligen ÄR nya tider som gäller i Rögle. Det här var en typisk novembermatch där inget av lagen egentligen imponerade, men där Rögle till slut plockade hem segern och tre viktiga poäng. Tidigare säsongers Rögle hade nog hittat vägar att förlora en sådan här tät historia med ett par, tre eller fyra puckar, men den tiden tycks äntligen vara förbi.

Nu råder det en helt annan stabilitet i laget och vi bjuder inte motståndarna på allt för många möjligheter, även om det slarvades ovanligt mycket med uppspelen från egen zon igår. Spelmässigt var det totalt sett den sämsta insatsen sedan bortamatchen mot Färjestad i slutet av oktober, men vår lägstanivå är så mycket högre just nu. Och det ger också resultat, även kvällar då allting inte sitter till hundra procent i spelet. Vi hittar vägar att vinna matcher ändå!

Jag är den förste att ta på mig dumstruten. Det är bara att erkänna; för bara några veckor sedan trodde jag inte att det här laget var kapabelt att leverera på den här nivån i match efter match. Och jag tror ärligt talat inte att det fanns någon som trodde annorlunda, med tanke på hur det såg ut under de 7-8 första omgångarna av seriespelet. Jag vet inte om det har något samband, men sedan Christian Thomas skickades till Traktor i Ryssland, så har Rögle förvandlats till en veritabel segermaskin. 19 av 21 möjliga poäng har spelats in sedan hans sorti, och det kan inte bara vara en slump. Thomas trivdes helt uppenbart inte i Ängelholm och/eller med sina nya lagkamrater. Och vad en person som inte trivs kan ställa till med, vet nog alla som varit på en sådan arbetsplats. Inte sprider det någon positiv energi i alla fall.

Formtabellerna är numera rena drömläsningen för en Rögle-supporter. Vi ligger i den absoluta toppen av alla tänkbara tabeller, utom just den som räknar in samtliga omgångar. Räknar vi bort de fyra första omgångarna, är Rögle som sämst tvåa i tabellen. De 15 senaste omgångarna är bara Luleå bättre och de senaste tio är vi ohotad etta. Det är ett rejält styrkebesked och ett tydligt tecken på att det här inte är någon tillfällig topp. Jag vet, det återstår mycket av serien, men jag har svårt att se detta Rögle-lag klappa ihop fullständigt. Det kommer givetvis att komma svackor, men de lär inte bli lika djupa som de vi haft tidigare säsonger.

Det är väl egentligen bara PP- och BP-statistiken som behöver bli ännu bättre. Men där känns det definitivt som om vi också är på rätt väg, inte minst när det gäller boxplay där vi avancerat ett par placeringar de senaste omgångarna (11:a just nu). I PP-statistiken är vi fortfarande sist med låga 15,94%, men trenden är ändå uppåtgående och spelet med en man mer på isen ser stadigt allt bättre ut.

Nu väntar ytterligare två bortamatcher; först mot ett formsvagt Timrå och sen på tisdag mot Frölunda i Scandinavium. Om vi kan ta två eller tre poäng mot Timrå, kan vi sen åka till Göteborg och spela mer eller mindre utan press. Att inte ständigt behöva spela med kvalkniven mot halsen, kommer också att gynna oss i längden. Det gör att vi kan våga spela ut på ett helt annat sätt, vilket kommer att resultera i fler segrar både hemma och borta framöver. Var så säkra!