Välj en sida

Samuel Ersson-Rögle 2-1. Så kan man bäst sammanfatta kvällens möte mot Brynäs i Gävle. Den grönvita dominansen var total och vi gör egentligen en riktigt bra bortamatch, även om det också fanns en del skönhetsfläckar. Ett mer normalt resultat sett utifrån spelövertag, skott och klara målchanser hade varit 1-5, men tyvärr tvingas vi åka vidare till Leksand med noll poäng inspelade. Ersson hade förmodligen en av sina bättre kvällar som målvakt hittills i karriären, även om han samtidigt fick en hel del hjälp av trubbiga avslut och missade skott från Rögle-spelarna.

Det syns att Peter Andersson numera är tränare i Brynäs. Utrymmet framför och runt mål är i princip obefintligt, och de gulsvarta börjar så smått bli väldigt skickliga på att även plocka bort motståndarens skottlinjer. Mönstret känns igen från Malmö-tiden, och med tanke på det övriga spelaet så lär det vara den här stök- och bökhockeyn som kommer ta Brynäs högre upp i tabellen den här säsongen. Förra säsongens Brynäs hade förlorat den här typen av match klart, den saken är helt klar.

Rögle maler på med fyra starka formationer, och nytillskottet Mauritz Seider hann visa att han kommer att bli en stor tillgång framöver. Inte många missar i defensiven samtidigt som han visade bra intentioner i det offensiva spelet. Vi måste betänka att det var mer än ett halvår sedan han spelade match och att det sannolikt kommer ta en 5-10 omgångar för honom att nå upp till maximal kapacitet. Det syns exempelvis hos Ben Smith som gjorde väldigt bra intryck i sina två första matcher i Rögle-dressen, men som Ikväll var relativt anonym. Det är nog en naturlig reaktion efter en lång tid utan matchande. Han kommer igen, det är jag övertygad om.

Surt att förlora på ett eget misstag. Den typen av skönhetsfläckar behöver städas bort. Bjudningar av det slaget är något man väldigt sällan ser hos de etablerade lagen. Jag tycker att Rifalk får ta på sig målet, samtidigt som Gelinas behöver markera tydligare – med röst och åkriktning – att han adresserar den pucken. Sen förstår jag faktiskt inte varför linjedomaren slår bort den icing som det faktiskt borde ha varit. Rifalk lämnar sin kasse först efter det att pucken passerat förlängda mållinjen.

Nåväl, gjort är gjort och förlusten är lagd till handlingarna. Mot Leksand vill jag se bättre skärpa i powerplay och mer distinkta avslut när vi väl skapar våra chanser. Sen behöver vi även få 5-5-spelet att lossna lite mer, även om jag tycker att det var ett steg framåt där i kvällens match. Det var egentligen bara målen som saknades. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna även om spelet med en man mer på isen hackade mer än i tidigare matcher. Spelar vi så här mot Leksand på lördag, är jag tämligen säker på att vi inte vänder hem helt poänglösa till Ängelholm efter den här bortaturnén.