Välj en sida

Tidigare Rögle-spelaren och profilen André Deveaux fortsätter sin hockeyresa i England och Sheffield Steelers, där han blir klubbkamrat med bland andra Andreas Jämtin, Andreas Valdix och Jonas Westerling. Efter en och en halv säsongs speluppehåll p g a den hjärnskakning han ådrog sig i samband med SHL-kvalet mot Västerås, gjorde han förra säsongen ett kortare inhopp i tjeckiska Sparta Praha, där han bland annat fick spela i CHL-mötet med Frölunda. Men det blev till slut bara totalt sex matcher i den tjeckiska klubben, där han fick ihop tre poäng totalt.

Som alla vet gjorde Deveaux ett oförglömligt avtryck under sin korta tid i Ängelholm och än idag kan klacken höras sjunga hans namn. Jag vill inte påstå att han var en direkt avgörande faktor till att Rögle höjde sig väsentligt i slutet av säsongen 2014/15, och till slut lyckades kvala sig hela vägen till SHL. Men helt klart gjorde han skillnad med sin tyngd, storlek och framför allt den respekt han per automatik förde med sig in på rinken. Sen var det väldigt trist att avslutningen blev som den blev, utan att lägga någon värdering eller åsikt om det som skedde eller det mediespektakel som sen följde.

Jag kan tänka mig att den brittiska ligan kommer att passa Deveaux ganska bra, och har han bara motivationen och grundfysiken på plats kommer han säkert att kunna producera framåt. Vi är nog en hel del Röglesupportrar som kommer följa hans fortsatta karriär med stort intresse, och som önskar lycka till i den fortsatta karriären.