Välj en sida

Säsongens bästa tryck i isladan och ändå gnälls det i sociala medier om att det behövs bättre tryck i klacken. Att sitta hemma och klaga från TV-soffan över publiken är lika konstruktivt som att klaga på uteblivna lottovinster när man inte spelar. Faktum är att det var grym stämning i första perioden men även senare var det bra tryck. Linus Elfberg är grym som klackledare!

Matchen då? Slutspelskaraktär i början av matchen med hög fart, fysiskt spel och lite grisigt. De spelare som bär Rögles tröja är de vi hejar på. Visst finns det mycket att säga om enskilda spelare men det räcker att konstatera att spetsen som ska bära laget underpresterar. De vill mycket men får ut väldigt lite. Frågan är om tränarna gör rätt som fortsätter ge spelare stort förtroende och spel i pp enbart på grund av vad det står på tröjan och en förhoppning om att de ska spela sig i form. Eller ska de som bär laget även få tid i pp? Nu fick vi se bättre pp idag än på länge, åtminstone mål.

Det gör ont att medge men målsättningen måste vara att slippa kvala. Kan Rifalk hålla den här nivån kan det gå vägen. Backarna som fått kritik hela säsongen såg stabilare ut. Ekeståhl- Jonsson är briljant offensiv, Bischel kommer att bli bättre och bättre och tillsammans ska de tugga istid. Beröm till tränarna som vågar ta obekväma beslut i laguttagningen på backsidan.

Först och främst är det här en mental strid där spelarna är stukade, rädslan att förlora är stor och förmågan att stänga matcher saknas fortfarande. Spelarna vill vinna och gör sitt bästa. Förmågan och kapacitetenkk finns där. För att tre derbysegrar den här säsongen ska vara värt något måste Rögle greja kontraktet.

Vad som ej hjälper laget att vinna är att inte vara på plats. Eller att vara på plats fysiskt men pilla på telefonen framför att stötta. Att klanka ner på enskilda spelare gör ingen bättre eller gladare. Var på plats och stötta laget i både motgångar