Välj en sida

Vilken avslutning vi står inför med dubbla derbyn som betyder olika saker för lagen. Ska det bli serieseger krävs det dubbla vinster medan Mif jagar en slutspelsplats och behöver varje poäng de kan ta. Rögle har blandat och gett den senaste tiden. Insatsen i Gävle lämnade en del att önska medan matchen i Karlstad var riktigt bra. I början av säsongen var försvarsspelet och uppspelen det som oroade mest. Nu är det den delen som imponerade mest mot Färjestad trots att främst Kemiläinen saknades. Mozik har imponerat med ett stabilt spel i egen zon men även Johannesson har klivit upp flera nivåer. I matchen mot Färjestad såg det ut som en slutspelsmatch med fysiskt spel och högt tempo över hela isen. Frågan är om Malmö bjuder upp till dans eller om de ska backa hem och sänka tempot i matchen likt Brynäs?

Hur står det till med Sjögren? Kan Kemiläinen spela? Vad fattas Brithén och har Jonsson en chans att ta sig in i laget igen? Det finns ett djup i laget som klarar av flera skador på olika spelare samtidigt. Derby innebär känslor, mer för oss supportrar än dagens spelare som inte byggt upp samma rivalitet. Två vinster mot Malmö som inneburit serieseger och att Malmö missar play-in hade nästan varit värt en egen hyllning av laget. Det är inte utan jag saknar derbyuppladdningar på läktaren under matchvärmningen. Förr om åren har vi visat laget hur mycket derbymatcherna betyder för oss och fått spelarna att kräma ut det lilla extra. Jag missar även uppladdningen på Strandborg och träffa alla härliga supportrar. Känslan att få besöka urinoaren förstår bara de som varit med. Fler sånger som fångar animositeten mot Malmö hade varit ett välkommet inslag, rivaliteten ska främjas! Ishockey är och ska vara känslor, både på isen och på läktarna. Det finns få saker som är vackrare än att få sjunga ut laget på isen igen efter en vinst och se någon av Rögleprodukterna starta allsång. Ishockey ska upplevas på plats, det är då känslorna svämmar över och du blir en del av något större.

Det är en spännande resa Rögle gjort de senaste åren, även utanför isen. Arenan har blivit mäktig med det övre planet men det är fortfarande ståplats som är hjärtat som skapar stämningen som gör att alla vill se matcherna på plats. Detsamma gäller vid matcherna nere i Malmö, det är den grönvita väggen som ger den elektriska stämningen.